MOST POVEZAO POLITIČARE

Most spojio nespojivo - Milanovića i Plenkovića, čak se i rukovali: 'Poslali su poruku nacionalnog zajedništv...

27.7.2022. u 19:32/ Ilija Radić

Već dan nakon pelješkog zajedništva Milanović se vraća omiljenim ministrima - Banožiću i Grliću Radmanu

Rijetko ih vidimo na istom mjestu, a još rjeđe, između predsjednika i premijera, nema svađe. No most je i njih spojio, pa su na svečanosti otvorenja obojica zagovarali - zajedništvo. Je li to početak novog, mirnijeg poglavlja između dva brda ili samo zatišje pred buru?

Pelješki most spojio je i puno veći jaz od malostonskog zaljeva - premijera i predsjednika. Na svečanom otvaranju ni spomena o plamenim jazavcima, lažljivcima, šmrkavcima i gojencima. Umjesto toga glavni motiv - zajedništvo.

"Ja sam prišao njemu i pružio sam mu ruku. Što sad? On je tamo bio, Frka, nema veze. Zaboravljamo da neki lažno prijavljuju prebivalište, ilegalno žive u državnim stanovima, sve je to normalno. Neka smo svi sretni, Mary gos around, radosni. Hrvatska javnost je valjda to očekivala, ja rijetko radim što javnost očekuje, pa eto", poručio je Zoran Milanović, predsjednik Republike.

I ne samo da je sinoć po strani stavio sve nesuglasice s Vladom, nego ih je još i pohvalio. Donekle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je lijepo vidjeti ovaj govor kineskog premijera, bilo je malo kao u nadrealističkoj školi", kazao je predsjednik Milanović.

"Da mi je netko rekao prije tri tjedna da će nam se obratiti kineski premijer, to je inače zemlja koja podržava Rusiju u njezinom napadu na Ukrajinu i smatra tu agresiju legalnom, ja bih rekao ajd da vidim. I sad sam vidio. Prema tome na jedan način palac gore, ali malo uhere", izjavio je Milanović.

Upravo se čita

Image
Presuda za kriminal

Tužiteljstvo: 37-godišnji direktor je zaslužio bezuvjetnu, a ne uvjetnu kaznu za 600.000 kn

Image
prvi dan

Hrvatska je povezana! Pelješki most pušten je u promet: 'Ljepši je od onog u San Franciscu'

Image
prvi dan

Hrvatska je povezana! Pelješki most pušten je u promet: 'Ljepši je od onog u San Franciscu'

Kopernikanski obrat predsjednika republike dobro je primljen u Banskim dvorima. Na zajedništvo bi se, čini se, lako naviknuli.

"Govori su bili primjereni. Poslali su poruku optimizma, poslali su poruku jednog, ja bih kazao nacionalnog zajedništva", tvrdi Davor Božinović (HDZ), potpredsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajedništvo, solidarnost, isto tako promovira jednu modernu budućnost Hrvatske", kazala je Marija Vučković (HDZ), ministrica poljoprivrede.

No, bilo je predobro da bi potrajalo.

"Ovo je prljava gerila koja se radi, ovo nije pošten rat", poručio je predsjednik Milanović.

Već dan nakon pelješkog zajedništva Milanović se vraća omiljenim ministrima - Banožiću…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam vrhovni zapovjednik, on je Plenkovićeva dvorska luda. To je razlika ogromna. Sam je od sebe napravio dvorsku ludu", kazao je predsjednik Milanović.

…i Grliću Radmanu.

"Ministar vanjskih poslova - moj čovjek. Heh, što ćete, to je tako. Ja sam odgovoran za njegovo neslućeno napredovanje. Trebao je ostati u kafileriji, posto je ambasador", izjavio je predsjednik.

Na mostu je pažnji privukao i zavoj na predsjedničkom prstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima tamo kuharica u državnoj rezidenciji, ali ja kad radim tuđi posao pa se onda osakatim", dodao je Milanović.

Ali i u svojoj nespretnosti Milanović je pronašao Banožićevu krivicu. Naime, tvrdi da je sam morao sanirati vlastitu ranu jer ministar ne želi plaćati smještaj vojnom liječniku koji prati predsjednika na putovanjima.

"Oni moraju biti negdje smješteni, a to treba akontirati. E, tu dolazi Bane! Ne dam! Ne dam ti to! I onda ja to saznam tek kad si skoro otfikarim prst. Hitnu nema smisla zvati, tako da sam se sam sanirao", izjavljuje Milanović.

I tako su svi prsti ostali na broju, a Pelješki most će, srećom, biti stabilniji i dugotrajniji od primirja između Plenkovića i Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Nikola Vikić-Topić nam se javio iz srca crvene zone, podno Velebita: slijedi nagla promjena vremena koja će zahvatiti veći dio Hrvatske

Više s weba