Na dvije godine

Možemo izabralo novo vodstvo. Tomašević: 'Vjerujem da ćemo dobiti mandat'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U Upravni odbor su izabrani Danijela Dolenec, Damir Bakić, Dušica Radojčić, Teodor Celakoski, Đuro Capor, Urša Raukar-Gamulin i Jelena Miloš

18.3.2023. u 18:16/ Danas.hr

Članovi stranke Možemo izabrali su novo vodstvo na period od dvije godine.

Izabrani stranački koordinatori su predsjednica saborskog kluba stranke Sandra Benčić i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U Upravni odbor su izabrani Danijela Dolenec, Damir Bakić, Dušica Radojčić, Teodor Celakoski, Đuro Capor, Urša Raukar-Gamulin i Jelena Miloš; dok je u Vijeće stranke Možemo! izabrano sljedećih 30 kandidata: Igra Šain Kovačević, Ana Matan, Morena Lekan Štiglić, Petra Marčinko, Tamara Visković, Ivana Brajdić, Luka Korlaet, Marko Giljača, Nebojša Zelić, Hana Paleka, Ivica Profaca, Svibor Jančić, Boris Kiš, Marija Brajdić Vuković, Dražen Lučanin, Ivan Slavica, Dobriša Adamec, Miha Paus, Violeta Pancer, Orjen Petković, Ana Marković, Martina Podboj, Slaven Boljun, Tanja Jadrešić, Noel Mirković, Radenko Sloković, Davor Vuković, Ana Fonović, Nada Stanković i Nevenka Sudac-Vinski.

Image
IZBORNA SKUPŠTINA

Možemo bira novo vodstvo, Sandra Benčić: 'Pitanje je kad ćemo preuzeti upravljanje državom'

Image
IZBORNA SKUPŠTINA

Možemo bira novo vodstvo, Sandra Benčić: 'Pitanje je kad ćemo preuzeti upravljanje državom'

Na početku Skupštine, članstvu stranke obratili su se u ime Europske stranke zelenih Thomas Waitz, supredsjedatelj stranke i zastupnik u Europskom parlamentu, Dobrica Veselinović ispred Ne davimo Beograd!, predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Peđa Grbin, Marina Ivandić i Iva Ivšić, koordinatorice Zagreb je NAŠ!, predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin, Igor Miošić ispred Srđ je GRAD, predsjednik Zelene alternative - ORAH Zorislav Antun Petrović i Marijana Sumpor, predsjednica Nezavisne liste Zagreb.

"Strani i domaći gosti i koalicijski partneri dali su snažnu podršku budućoj suradnji u provedbi suvremenih politika ljevice", priopćeno je iz stranke.

“Ideje javnog stanovanja, zelene transformacije, solarizacije Hrvatske, zaštite pomorskog dobra i obale, borbe protiv turistifikacije i monokulture turizma, potrebe zelene reindustrijalizacije, oslanjanje na lokalne resurse, zaštite ljudskih prava, porezne pravde i ekonomske i društvene jednakosti više nisu ideje s margine ljevice, nisu neka politička niša nego su na razini vrijednosti prepoznate i korespondiraju s potrebama većine u ovoj zemlji i to nam daje pravo i daje nam nadu da je velika promjena moguća. U narednom periodu ćemo još više naših kapaciteta usmjeriti na razvoj stranke, ljudi u stranci, širenje stranke ali i pozicioniranje kao središnje lijevo-zelene stranke u Hrvatskoj. Ljevica sigurno ima ideje, rješenja i viziju za drugačiju, uspješniju, zadovoljniju zemlju i ljude. Na nama je da aktiviramo velik dio stanovništva da sljedeće godine na izbore izađe i bira razvoj umjesto stagnacije, kvalitetu života umjesto preživljavanja, dostojanstvo umjesto ucijenjenosti i nesigurnosti, perspektivu umjesto bijega iz zemlje, jednakost umjesto pristanka na život na margini”, rekla je koordinatorica stranke Sandra Benčić.

Novoizabrani koordinator, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević istaknuo je kako je nakon današnje skupštine ispunjen optimizmom i dobrom energijom jer je, zajedno s vodstvom stranke svjestan kvalitete političke organizacije koju zajednički grade. “U stranci imamo hrabre, nepotkupljive, odgovorne i profesionalne ljude, s kojima idemo u superizbornu godinu. Na lokalnim izborima smo 2017. godine prvi put bili iznenađenje, zatim smo bili iznenađenje parlamentarnih izbora 2020., a zatim i lokalnih izbora 2021. godine. Procesi spajanja sa Zagreb je NAŠ! i Novom ljevicom su nam važni da ojačamo i povežemo zeleno-lijeve političke opcije. Pokazali smo da stvari možemo mijenjati korjenito, prvo na lokalnoj razini, a vjerujem da ćemo dobiti mandat da provodimo duboke, korjenite promjene i u cijeloj zemlji, kako bi Hrvatska postala zemlja održive ekonomije i rodne ravnopravnosti”, rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
vlada donijela uredbu

Od sutra su jeftinije sve vrste goriva: Ovo su nove cijene

Više s weba