OGLAS

borba protiv korone

MUP potvrdio - preko granice na glasanje i bez testa: Hoće li Stožer ublažiti još koju mjeru zbog izbora?

13.5.2021. u 18:40/ Zorana Čičak Kulić

Moguće je i da Stožer sutra uoči izbornog vikenda bude još popustljiviji


U odnosu na prošli četvrtak 500-tinjak je novih slučajeva zaraze koronavirusom manje. I dok Stožer čvrsto odbija sve prijedloge i danima tvrdi da će se popuštati tek od lipnja - za izbore je sve moguće. 

Pa i bez testa preko granice ako hrvatski građani stižu na glasanje. Moguće je i da Stožer sutra uoči izbornog vikenda bude još popustljiviji.


Na dan izbora u Hrvatsku će se moći i bez potvrde o cijepljenju, preboljenju bolesti ili negativnog testa na koronavirus, a zemlju će svi koji tako uđu, pojašnjavaju iz MUP-a, morati napustiti u roku od 12 sati. 

Dolazak u Republiku Hrvatsku iz trećih država u svrhu glasovanja smatrat će se dolaskom iz neodgodivih osobnih razloga, uz preduvjet da osoba ima pravo glasovanja na lokalnim izborima u Republici Hrvatskoj te će se na takve putnike primjenjivati iznimka od Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza.

Image
Bez testa i dokaza

MUP potvrdio: Na dan izbora hrvatski državljani mogu ući u Hrvatsku bez testa ili potvrde da su preboljeli covid

Image
Bez testa i dokaza

MUP potvrdio: Na dan izbora hrvatski državljani mogu ući u Hrvatsku bez testa ili potvrde da su preboljeli covid

A hoće li uoči izbora doći i do popuštanja mjera koje se odnose na dopušteni broj ljudi na okupljanjima i trajanje okupljanja do 22 sata, Stožer će odlučiti sutra. Danas poručuju...

"S obzirom da dolazi do pada oboljelih od koronavirusa provode se odgovarajuće pripreme za popuštanje mjera od 1. lipnja", kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović.

Dobar odaziv na cijepljenje na masovnom punktu u Rijeci  


"Nedostaju mi putovanja, nisam godinu i pol dana bio nigdje izvan zemlje i cjepivo bi trebalo u tome pomoći koliko ja znam", kaže Igor Belan iz Rijeke.

"Radim od doma već godinu dana i ne mislim da će se to promijeniti, ali imam baku od 87 godina i zadnje što joj treba je da donesem bolest doma", jasno će Matija Radić iz Rijeke.

Cijepljenje se provodi 7 dana u tjednu u dvije smjene, a svakodnevno cijepe više od 2 tisuće građana.

"Mi koji smo danas cijepili ujutro popodne radimo svoju smjenu u ordinaciji i obrnuto. Oni koji su radili jutros, popodnevnu smjenu odrađuju ovdje na cijepnom punktu", govori liječnica obiteljske medicine Nataša Kilvan.


Upravo se čita

Image
STRAH OD TERORIZMA

Slovenija produljila kontrole na granicama s Hrvatskom i Mađarskom: Nakon toga će za još pola godine?

Jednu dozu cjepiva primilo je 29% odraslog stanovništa u Hrvatskoj, a dvije 8%. 

"Bilježimo obećavajući trend porasta broja cijepljenih ali i znatno manje novozaraženih osoba. Uoči dolaska ljetnog odmora, svakom apliciranom dozom bliže smo okolnostima da možemo reći adio korona", jasno će ministar Vili Beroš.

No, tek će se vidjeti što će donijeti popuštanje na graničnim prijelazima i  hoće li doista uskoro biti - adio korona. 

U klinču
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
default_cta
Love island Australija
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠTO NA BRDU SMRDI?

Stručnjakinja o Jakuševcu: 'Da radim u Čistoći ne bih se još kamionom penjala na odgalište. Ekoterorizam? I to je moguće'


Više s weba