najstroža kazna

Muškarac koji je batom zatukao susjeda u Solinu i teško ranio njegovu ženu dobio 40 godina zatvora!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Juretić se na vratima svojih susjeda pojavio jedne noći početkom 2019. godine, tražio je brašno pa ih počeo mlatiti

29.9.2022. u 18:22/ RTL Vijesti

Vrhovni sud potvrdio je presudu Višeg kaznenog suda kojom je u drugom stupnju smanjena rekordna kazna od 50 godina zatvora Luki Juretiću za teško ubojstvo 92-godišnjeg Vicenca Uvodića i pokušaj ubojstva njegove 87-godišnje supruge Senke u Solinu, piše Dalmatinski portal

Dvadesetšestogodišnji Juretić je tako pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora. Kako se radilo o visokoj kazni zatvora, imao je pravo na dva žalbena postupka. 

Sudac Dinko Mešin u siječnju 2020. izrekao mu je dosad najstrožu kaznu u Hrvatskoj. Smatrao je da je kazna primjerena težini djela. Juretić se na vratima svojih susjeda pojavio jedne noći početkom 2019. godine. Tražio je brašno, a onda zatukao Senku Uvodić kod vrata, dok je Vicencu Uvodiću presudio u dnevnom boravku. Starca je izudarao čekićem i batom po glavi i tijelu, a potom ga ubo nožem u trbuh. Nakon toga je ispreturao stvari po stanu i odnio par sitnica i sat. 

Image
Monstrum iz Solina

Pozvonio susjedima i tražio brašno za palačinke pa batom zatukao starce: Smanjena mu kaznu zatvora

Image
Monstrum iz Solina

Pozvonio susjedima i tražio brašno za palačinke pa batom zatukao starce: Smanjena mu kaznu zatvora

Senka Uvodić preživjela je napad. Dopuzala je do vrata susjeda i pozvala pomoć. Juretića su uhitili iste večeri. Senka Uvodić umrla je tri mjeseca poslije, no nije se ustanovila uzročno-posljedična veza između napada i smrti tako da su Juretića u njenom slučaju teretili za pokušaj teškog ubojstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motivi ovog strašnog zločina nisu se nikada ustanovili. Juretić se cijelo vrijeme branio šutnjom. Tvrdio je da se ničega ne sjeća, piše Dalmatinski portal.

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIRA SE JELENIĆEV NASLJEDNIK

Kandidati za glavnog državnog odvjetnika razgovarali u Vladi: 'Moje šanse su daleko najbolje...'

Više s weba