trebao je nastaviti liječenje...

Muškarac se u bolnici zarazio koronom, iako je bio dva puta cijepljen. Par dana kasnije je umro

Image
Foto: www.pixsell.hr

Umjesto na operaciju, prebačen je na covid odjel gdje mu se stanje nakon devet dana zakompliciralo

16.10.2021. u 8:46/ RTL Vijesti

Slobodan Estrajher, 76-godišnjak iz Rijeke, 19. je kolovoza došao na pregled u KBC Rijeka s dijagnozom začepljenih karotidnih arterija i trebao je nastaviti liječenje. Estrajher je bio cijepljen s dvije doze cjepiva Pfizer, a prije dolaska u bolnicu napravljen mu je i PCR test u samom KBC-u.

Image
Mučno

KBC-u Zagreb stigla prva tužba zbog smrti od covida, pokojnik navodno zaražen u bolnici. Je li za očekivati još tužbi?

Image
Mučno

KBC-u Zagreb stigla prva tužba zbog smrti od covida, pokojnik navodno zaražen u bolnici. Je li za očekivati još tužbi?

Do pristizanja rezultata čitav je dan proveo u sobi za izolaciju, a nakon što je test pokazao da je negativan, smješten je na Kliniku za neurologiju, u sobu s još dva pacijenta koji su prošli istu proceduru i tek nakon negativnog PCR testa dobili krevet u zajedničkoj sobi, piše Jutarnji list.

U to vrijeme nije postojala obaveza covid potvrda za djelatnike KBC-a. Esterajher je, nakon pretraga, trebao biti premješten na drugi odjel, radi operacije, zbog čega mu je, pet dana po prijemu u bolnicu, ponovno napravljen PCR test. Na tom je testu bio pozitivan na koronu, kao i druga dva pacijenta s kojima je dijelio sobu.

Nesretnom me muškarcu zbog toga odgođena operacija, a on je smješten na covid odjel. Devet dana kasnije, stanje mu se naglo zakompliciralo. Zbog respiratorne insuficijencije, završio je na kisiku, no pluća su bila jako oštećena, a njegov organizam preslab da se izbori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodan je jedan od rijetkih preminulih u Hrvatskoj koji su bili cijepljeni objema dozama – u Primorsko-goranskoj županiji, do sada, takvih je bilo samo četvero, a radilo se o ljudima starije životne dobi s više drugih komorbiditeta. I Slobodan je spadao među one za koje u izvješćima stoji da su imali brojne pridružene bolesti, no on se zarazio u bolnici, u koju je išao na zahvat čišćenja krvnih žila, nakon kojeg bi kroz par dana vjerojatno bio doma, i u kojoj je, smatra njegova supruga Jadranka Jurčić, trebao biti siguran.

S obzirom na to da je bio srčani i plućni bolesnik, pazio se čitavo vrijeme pandemije i cijepio se čim je stigao na red, nakon čega se nastavio paziti, sukladno preporukama medicinske struke, piše Jutarnji.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba