'ALTERNATIVA KORUMPIRANOJ VLADI'

Na izbore 2024. godine ujedinjena oporba protiv HDZ-a?: 'Ako želimo promjenu, stavit ćemo glave na kup'

26.9.2022. u 20:15/ Marina Brcković

A zajedno bi na izbore, najprije one za Europski parlament, trebali i ujedinjeni liberali. Sprema li se još jedna platforma po uzoru na Možemo...

Složni da se pravo žene na pobačaj vrati u Ustav, a sve su bliže ljevica i centar i ideji zajedničkog izlaska na izbore.

"Ako doista želimo promjenu, onda ćemo glave staviti na kup i pokazati Hrvatskoj da ima jasnu alternativu ovoj pokvarenoj, korumpiranoj i nesposobnoj Vladi", tvrdi Peđa Grbin, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a.

"Već smo rekli da kada bi došlo do stvaranje Vlade, da bi mi Vladu stvarali od lijeva na centar, odnosno od centra na lijevo", poručuje Ivana Kekin, saborska zastupnica.

Image
JOŠ SANJAJU IZBORE

Oporba i dalje ujedinjena. Kekin i Raspudić za Direkt: 'Ne mrzimo HDZ, nek se pokriju škarniclom, daju ostavke...'

Image
JOŠ SANJAJU IZBORE

Oporba i dalje ujedinjena. Kekin i Raspudić za Direkt: 'Ne mrzimo HDZ, nek se pokriju škarniclom, daju ostavke...'

"Vidite da se kontinuirano okupljamo. To su već naznake ja bih rekla dobrog vjetra, pozitivnog vjetra koji može zapuhati ovim prostorima", govori Anka Mrak Taritaš, saborska zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koji je, čini se, promijenio smjer Reformista, i još ih više udaljio od HDZ-a:

"Mislim da bi bilo dobro da za ove parlamentarne izbore bude mudrosti i malo više pameti ljevice i lijevog centra da razmišljamo o zajedničkim strategijama i zajedničkom izlasku na izbore", smatra saborska zastupnica Natalija Martinčević.

Upravo se čita

Image
SAMO 3 IZ VEĆINA

Od 435 amandmana na državni proračun, 431 podnijela oporba

No, hoće li zajedno nakon teških riječi moći i bivši kolege?

-Socijaldemokrati? Da? Ne? U subotu sam rekao, neću se ponavljati", poručuje Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve opcije su otvorene. Razgovori još nisu ni počeli, tek trebaju početi, vidjet ćemo u kojem smjeru će se ići. Ali definitivno se ne bude pitalo Peđu Grbina nego naš središnji odbor stranke", kaže Romana Nikolić iz Kluba zastupnika Socijaldemokrata.

A odbor HSLS-a bi na izbore s platformom liberala po uzoru na Možemo.

"Mi smo provodili određene ankete i sve ankete kažu - kad bi se svi liberali u Hrvatskoj ujedinili dobili bismo sigurno između 7 i 10 mandata, a imali bismo i sigurno europskog predstavnika u parlamentu", objašnjava Dario Hrebak, predsjednik Kluba zastupnika HSLS-a i Narodne stranke - Reformista.

I time nova iznenađenja na političkoj sceni. No, ono što je sigurno - lijeve stranke nikad su bliže, a sve kako se na izborima u Hrvatskoj ne bi dogodio talijanski scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIRA SE JELENIĆEV NASLJEDNIK

Kandidati za glavnog državnog odvjetnika razgovarali u Vladi: 'Moje šanse su daleko najbolje...'

Više s weba