Organizirani kriminal

Na Škorinoj listi i bivša državna odvjetnica koja je pravomoćno osuđena za korupciju!

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Uskok je 2009. godine osumnjičio Davorku Smoković, te još nekoliko policajaca, jednog carinika i poreznika za lanac korupcije

28.6.2020. u 10:10/ Hina

Žena s 4. mjesta izborne liste Miroslava Škore pravomoćno je osuđena zbog pomaganja organiziranom kriminalu, piše u nedjelju Jutarnji list.

Na četvrto mjesto na listi Domovinskog pokreta u 8. izbornoj jedinici Škoro je stavio bivšu općinsku državnu odvjetnicu iz Pazina Davorku Smoković koja je nedavno pravomoćno osuđena za korupciju u tzv. aferi "Ipsilon", za pogodovanje poduzetniku Draženu Golemoviću u istrazi što je vođena protiv njega, navodi dnevnik.

Image
testirao se

Škoro bi postupio kao i Ostojić: 'To je osnova svakog čovjeka koji imalo drži do sebe'

Image
testirao se

Škoro bi postupio kao i Ostojić: 'To je osnova svakog čovjeka koji imalo drži do sebe'

Uskok je 2009. godine osumnjičio Golemovića i Davorku Smoković, te još nekoliko policajaca, jednog carinika i poreznika za lanac korupcije. Golemoviću su, prema presudi, odavali informacije iz postupka poreznog nadzora što je vođen protiv njega. Davorka Smoković osuđena je jer je tražila od policajca da čim sporije istražuje Golemovićev slučaj.

I to nije jedini problem sa zakonom koji je Davorka Smoković imala, a kako navodi Telegram. Županijski sud u Rijeci 2016. godine proglasio ju je krivom za izdavanje neopravdanih putnih naloga te je nepravomoćno osuđena na jedinstvenu bezuvjetnu kaznu zatvora od devet mjeseci, jer je sud zaključio da je oštetila državni proračun na 56.333 kune, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ne daju dirat' u more

Od Pule do Makarske transparentima protiv novog zakona: 'Va vražju mater hote, ne damo naše grote'

Više s weba