ugašeni bez veće materijalne štete

Na splitskom Žnjanu gorjelo na tri mjesta, tik uz nelegalne objekte koji su rješenjem Ministarstva graditeljstva spremni za rušenje

Image

Žnjan

Foto: Hari Kočić/RTL

Na Žnjanu je bila i policija koja protekla dva dana nadgleda područje na kojem se nalazi ukupno 31 nelegalan objekt koji se po rješenjima ministarstva trebaju do petka ukloniti s te gradske plaže

26.10.2017. u 7:45/ Hina

Splitski su vatrogasci u srijedu iza 19 sati zaprimili su dojave o tri manja požara na splitskoj plaži Žnjan, te o požaru na Duilovu koji su brzom intervencijom gasitelja ugašeni bez veće materijalne štete, doznaje se od vatrogasaca i splitske policije.

Na splitskoj plaži Žnjan je gorjelo na tri mjesta uglavnom tik uz nelegalne objekte koji su rješenjem Ministarstva graditeljstva spremni za rušenje. Uglavnom je gorio otpadni materijal s objekata koji su prethodnih dana razmontirani ili još uvijek traje njihova demontaža, dok su na jednom mjestu gorjele odbačene automobilske gume koje su vatrogascima dale poprilično posla.

Na Žnjanu je bila i policija koja protekla dva dana nadgleda područje na kojem se nalazi ukupno 31 nelegalan objekt koji se po rješenjima ministarstva trebaju do petka ukloniti s te gradske plaže ili će to napraviti građevinska tvrtka koju je angažiralo ministarstvo.

Plaža Žnjan izgrađena je 1998. godine prilikom dolaska Pape Ivana Pavla II u Split.  Deset godina kasnije na plaži se počinju graditi prvi objekti i to traje sve do današnjih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nelegalni objekti na plaži Žnjan danas se rasprostiru na nekoliko stotina metara, od Radoševca do Duilova. Zanimljivo je da je samo tijekom ljeta 2016. godine otvoreno njih 26. Danas je ukupno 31 nelegalan objekt. Dio ih je, unatoč tome što se plaža nalazi na pomorskom dobru, od modula od 12 kvadrata sagradilo čvrste objekte puno šire od dopuštenog.

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Bandić je grijeh SDP-a'

Više s weba