Trčanje po pisti

Na utrci 00:24 RUN skupljeno 150.000 kuna za Odjel onkologije na zagrebačkom Rebru

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Humanitarna utrka 00:24 RUN održala se 24 minute nakon ponoći sa subote na nedjelju

29.9.2019. u 10:39/ Hina

Na humanitarnoj utrci 00:24 RUN, koja se noćas održala na pisti Međunarodne zračne luke "Franjo Tuđman" u Zagrebu prikupljeno je više od 150.000 kuna koje će biti donirane Zakladi - dječja onkologija Rebro u Zagrebu za  opremanja novog Odjela dječje onkologije, izvijestili su u nedjelju iz Ministarstva obrane.

Humanitarna utrka 00:24 RUN, održala se 24 minute nakon ponoći sa subote na nedjelju na uzletno-sletnoj pisti Međunarodne zračne luke "Franjo Tuđman". Na njoj su sudjelovali i piloti i zrakoplovni tehničari iz 91. i 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva (HRZ) te kadeti iz Zrakoplovnog voda i Kadetske bojne Hrvatskoga vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

Prijatelj utrke je HRZ. Natjecatelji su na trasi mogli razgledati zrakoplove HRZ-a.  Izloženi su bili borbeni avion MiG-21, Pilatus PC-9M, helikopteri Mi-171Sh i OH-58D Kiowa Warrior HRZ-a, navode iz MORH-a.

Bila je to prva utrka u Hrvatskoj na aerodromskoj pisti, a sudionici, više od 1200 amaterskih i profesionalnih trkača, su u 45 minuta morali prijeći jedan krug na stazi dugoj pet kilometara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Velika fotogalerija: 1.200 trkača trčalo po pisti Zračne luke Franjo Tuđman u utrci 00:24

Fotogalerija
Image

Velika fotogalerija: 1.200 trkača trčalo po pisti Zračne luke Franjo Tuđman u utrci 00:24

Fotogalerija

Na utrci je prikupljeno više od 150.000 kuna koje će biti donirane Zakladi – dječja onkologija Rebro u Zagrebu za opremanje novog odjela dječje onkologije.

Na utrci je sudjelovao i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane, direktor Glavnog stožera OS RH viceadmiral Robert Hranj koji je izrazio zadovoljstvo što je upravo Hrvatsko ratno zrakoplovstvo prijatelj ove humanitarne utrke.

Upravo se čita

Image
'MAHAO ORUŽJEM'

U bombaškom napadu na policijsku stanicu u Indoneziji ranjene 3 osobe

„Atmosfera je zaista sjajna i bila nam je iznimna čast i zadovoljstvo s više od tisuću okupljenih trkača sudjelovati u utrci čiji je glavni cilj pomoći opremiti dječji odjel onkologije", rekao je. 

Zapovjednik Eskadrile borbenih aviona HRZ-a pukovnik Christian Jagodić također je izrazio zadovoljstvo zbog sudjelovanja pilota HRZ-a na utrci humanitarnog karaktera. Dodao je kako ga je razveselio i veliki broj trkača zainteresiranih za zanimanje vojnog pilota te borbene avione i helikoptere Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik Eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze pukovnik Davor Gren rekao je kako je glavna motivacija bio upravo humanitarni cilj utrke te je čestitao svima koji su pridonijeli ostvarivanju plemenitog cilja utrke, skupljanju novca za opremanja novog Odjela dječje onkologije na zagrebačkom Rebru.

Glavni organizator utrke su 24 sata i Međunarodna zračna luka "Franjo Tuđman", a uz HRZ, prijatelj utrke je i Ministarstvo unutarnjih poslova.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba