Najveća adventska utrka

Na Zagreb Advent Runu trčalo više od 2000 ljudi za žene oboljele od raka: 'Neopisiv je osjećaj vidjeti sve te ljude'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Utrka ima humanitarni karakter pa će se dio sredstava od kotizacija donirati Udruzi 'Nismo same' za projekt 'Nisi sama – ideš s nama'

12.12.2021. u 16:00/ Hina

U nedjelju je ispred hotela The Westin Zagreb u podne započela blagdanska utrka pod nazivom Zagreb Advent Run, koja je okupila 2132 sudionika koji su u šarenim kostimima otrčali i prehodali pet i 10 kilometara.

Utrka ima humanitarni karakter pa će se dio sredstava od kotizacija donirati Udruzi "Nismo same" za projekt "Nisi sama – ideš s nama" putem kojeg se osigurava besplatan taksi prijevoz ženama oboljelim od raka na kemoterapije.

Zagreb Advent Run od prijašnjih godina nosi titulu najveće adventske utrke, a interes je i ove godine bio velik. U predbožićnom ugođaju, uz puno smijeha i zabave, na šestoj humanitarnoj utrci Zagreb Advent Run sudjelovalo je 2132 sudionika iz gotovo 30 država. 

Image
ZAGREB ADVENT RUN

Vilenjaci, medenjaci, pokloni i Djeda Mrazovi protutnjat će zagrebačkim ulicama i to u dobre svrhe. Promet je preusmjeren

Image
ZAGREB ADVENT RUN

Vilenjaci, medenjaci, pokloni i Djeda Mrazovi protutnjat će zagrebačkim ulicama i to u dobre svrhe. Promet je preusmjeren

Najbrži muški trkač na pet kilometara bio je Ivan Bulić, koji je istrčao tu trasu za 15,56 minuta, a u ženskoj konkurenciji pobijedila je Lucija Kopić s 18,51 minutom. Najbrže vrijeme na 10 kilometara s 37,25 minuta imao je Luka Špehar, a kod trkačica najbrža je bila Mirjana Šimek Bilić s vremenom od 38,54 minute.

Utrka je omiljena brojnim trkačima, ali i humanitarcima jer osim što promovira fizičku aktivnost i brigu o zdravlju podržava i plemeniti cilj. Ovogodišnja utrka poslala je značajnu poruku hrabrim ženama oboljelim od raka da nisu same i pružila im podršku u njihovoj životnoj borbi.

"Neopisiv je osjećaj vidjeti sve te divne ljude koji su se okupili i trčali u znak podrške našoj udruzi, jednostavno kao da sanjate. Vjerujemo kako ćemo uz ova donacijska sredstva još više unaprijediti rad udruge i olakšati odlaske na kemoterapiju ženama čiji broj svakodnevno raste", rekla je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge Nismo same.

"Zagreb Advent Run postala je svojevrsna tradicija koja pruža odličnu atmosferu, a sinonim je za druženje s obitelji i prijateljima te pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Ponosni smo što već šestu godinu zaredom činimo nešto lijepu za našu zajednicu, a svakako nas veseli i velik broj sudionika koji uvijek dođu u najboljem raspoloženju i najveselijim kostimima", izjavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i organizator utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
KOD SLAVONSKOG ŠAMCA

Muškarac (54) za 800 eura kupio krivotvorenu osobnu i vozačku. Otkriven na graničnom prijelazu

Više s weba