OGLAS

kokain i heroin

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske za RTL: 'S ovako domišljatim načinom prijevoza nismo se susreli, brod je prvi put uplovio u Ploče'

11.1.2022. u 18:53/ RTL Danas

Objasnio je i kako su se akcije dogodile prije dva, odnosno tri mjeseca, a tek su sada izašli s njima u javnost jer je riječ o međunarodnoj akciji


Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević gostovao je u RTL-u Danas gdje je prokomentirao posljednju zapljenu u luci Ploče, a otkrio je kako u ovom slučaju trenutno nema uhićenih. Govori kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da zapovjednik broda i posada nemaju veze s krijumčarenjem.

Kaže kako je droga stigla iz Južne Amerike, točnije iz Kolumbije. Brod kojim se prevozila, prvi je put uplovio u luku Ploče.


"Izgrađen je i ukrcan u Južnoj Americi i krajnja destinacija bila je Zapadna Europa, Belgija. Ploče su bile samo slučajna stanica", kaže pa podsjeća kako je na podnožju broda, na dubini od 16 metara, utvrđen kontejner i otkriven kokain.

Objasnio je i kako su se akcije dogodile prije dva, odnosno tri mjeseca, a tek su sada izašli s njima u javnost jer je riječ o međunarodnoj akciji. "S obzirom na količinu jasno je da je o riječ o međunarodnoj organizaciji i međunarodno organiziranom krijumčarenju. Hrvatska policija provela je kriminalističko istraživanje, izvijestila putem Interpola ostale zemlje gdje su imali saznanja da se droga treba dalje distribuirati. U drugim zemljama nastavljaju kriminalistička istraživanja pa nismo mogli izlaziti u javnost", rekao je. 

Image
AKCIJA POLICIJE

VIDEO Objavljena snimka spektakularne zapljene rekordne količine heroina u Luci Ploče: Pogledajte gdje se nalazila droga

Image
AKCIJA POLICIJE

VIDEO Objavljena snimka spektakularne zapljene rekordne količine heroina u Luci Ploče: Pogledajte gdje se nalazila droga

Kaže kako se s ovako domišljatim načinom skrivanja droge do sada nije susreo, a tvrdi kako policija analizom rizika provjerava pošiljke. 

"Poučeni prethodnim zapljenama droge na području luke Ploče i šire, sistematski pristupamo pregledu vozila za koja sumnjamo da prevoze sumnjiv teret. Pregledom ovoga smo našli i kokain i heroin", zaključuje istaknuvši kako je ovo akcija hrvatske policije i carine.  


Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
'DOSJE JARAK'

Najveća bol koju roditelj može iskusiti: Ljerki je mezimica izdahnula na rukama, bol je preživjela uz Zvonka


Više s weba