'bilo je za očekivati'

Načelnik PU sisačko moslavačke: 'Narastao je broj prometnih. Ceste su loše, a potres ih je dodatno oštetio'

Image
Foto: Nikola Cutuk/Pixsell

Tijekom prošle godine na prometnicama Sisačko-moslavačke županije bilo je 1579 prometnih nesreća, što je za 2,1 posto više nego godinu ranije, kazao je na presici načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut

25.1.2023. u 13:54/ Hina

Potresom ionako oštećene ceste na kojima je velik broj teretnih vozila i radnih strojeva, zajedno uz četiri ubojice (brzina, alkohol, mobitel i pojas), petrinjsko područje svrstavaju na vrh po broju lanjskih prometnih nesreća u županiji, u kojima je poginulo jedanaest osoba.

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut u srijedu je na konferenciji za novinare kao specifične uzroke rasta broja nesreća naveo katastrofalni potres koji je dodatno oštetio prometnice koje su dijelom bilo oštećene i ranije.

"Bilo je za očekivati da će se jedan broj tih prometnica više oštetiti, što u neku ruku i dovodi do prometnih nesreća kod izbjegavanja udarnih rupa na cesti i slično", kazao je Pešut.

Image
hdz-ov adut

Banovina o novom ministru: 'Doć' će njih šest graditi šest kuća. Mijenjaju se, a mi ostajemo'

Image
hdz-ov adut

Banovina o novom ministru: 'Doć' će njih šest graditi šest kuća. Mijenjaju se, a mi ostajemo'

Kao drugi dio koje je pridonio većem broju nesreća naveo je prekoračenje brzine, vožnju pod utjecajem alkohola, korištenje mobitela za volanom te nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako u policiji takvo kršenje prometnih propisa pokušavaju sprječavati brojnim akcijama, a obavezno jednom tjedno.

Dodao je kako se tijekom prošle godine na prometnicama Sisačko-moslavačke županije dogodilo 1579 prometnih nesreća, što je za 2,1 posto više nego godinu ranije.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

U deset nesreća bilo je poginulih osoba, što je dvije nesreće manje nego godinu dana ranije, a ukupno je poginulo jedanaest osoba, što je za jednu osobu manje nego u 2021. godini. Gotovo trećina poginulih osoba (četiri) živote je izgubila na petrinjskim prometnicama.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODLUČENO JE

Četvero osumnjičenih u slučaju ruske jahte 'Irina Vu' pušteni da se brane sa slobode

Više s weba