PROBLEM BI BIO IZBJEGNUT?

Nacionalni sindikat policije za RTL: 'Medved je kasnio'. Bivši načelnik kaže da je trebao biti 'štićena osoba...

21.6.2022. u 19:08/ Andrijana Čičak Božić

Ako se utvrdi propust u slučaju Medveda, među sankcijama su i suspenzija ili otkaz

Ministar branitelja Tomo Medved prošli je mjesec na službenom putu za BiH, automobilom prešao granični prijelaz Županja-Orašje kao obični građanin, čekajući u redu. I tu je nastao problem.

U MUP-u su zbog toga pokrenuli postupak utvrđivanja odgovornosti policajaca. Ministar Davor Božinović tvrdi, potpredsjednik Vlade trebao je imati prioritetni prolaz, dok iz Ministarstva branitelja poručuju da Medved nije tražio povlašteni status.

"Uredno je čekao red i kad je ulazio i kad je izlazio, ništa nije tražio za sebe i sad odjednom ispada da netko tko je skroman mora braniti zbog svoje vlastite skromnosti, a predsjednik Medved to je", isticao je ministar Božinović.

Image
OGLASILA SE I POLICIJA

Božinović brani Medveda: 'Nemojmo skromnom čovjeku imputirati nešto što on sigurno nije'

Image
OGLASILA SE I POLICIJA

Božinović brani Medveda: 'Nemojmo skromnom čovjeku imputirati nešto što on sigurno nije'

Iz Ministarstva branitelja, kažu Medved nema niti osobno osiguranje, a nije ni tražio povlašteni status. "Laž je da je ministar Medved napravio skandal navodnim pozivanjem ministra Božinovića i naložio da se policajci s graničnog prijelaza Županja disciplinski kazne, poziv na ovu temu se nije dogodio, niti je ministar tražio bilo kakve sankcije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Nacionalnog sindikata policije nam kažu da je dolazak bio najavljen i policajac ga je čekao. No Medved je prilično kasnio.

"Ne može sebi policija priuštiti da čeka nekog ministra", govori Nikola Kajkić iz Nacionalnog sindikata policije pa dodaje: "Njegovo osiguranje je bilo obvezno javiti da će proći".

Upravo se čita

Image
EUFORIJA DILJEM SVIJETA

VIDEO Od Toronta do New Yorka: Evo kako se pobjeda Vatrenih euforično slavila u Sjevernoj Americi

A zbog Medveda, tvrdi, cijela postaja morala na edukaciju. Bivši šef granične policije kaže, ovakvi slučajevi, mogu biti problem i zbog jedne činjenice.

"Moje osobno mišljenje je da do ovakve situacije ne bi došlo da se potpredsjedniku Vlade dalo određenu kategoriju štićene osobe", tvrdi Zlatko Sokolar, bivši načelnik Uprave za granicu MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj dugoj praksi se nagledao svega. "Kada smo čekirali jednu ministricu na let, jasno da je došla neposredno prije leta, i umjesto da pristupi proceduri ulaska, uputila se na kavu", kaže.

Ako se utvrdi propust u slučaju Medveda, među sankcijama su i suspenzija ili otkaz, no ipak vjerojatnije bi to bilo uzimanje dijela plaće.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Hrvat u Hollywoodu: Vanja Černjul direktor je fotografije najpopularnijih svjetskih serija

Više s weba