kolaps na tržištu

Nafta se prodaje po najnižoj cijeni u povijesti! Pogledajte nove cijene goriva u Hrvatskoj

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Problem isporuke uvelike utječe na pad cijene te je u jednom danu cijena WTI nafte pala za više od 200 posto

21.4.2020. u 8:02/ Vijesti.hr

Cijena barela sirove WTI nafte prodavala se u ponedjeljak po najnižoj cijeni u povijesti, i to za minus 37 dolara po barelu, zbog nedostatnih kapaciteta za skladištenje nafte, do čega je došlo zbog kolapsa potražnje tijekom pandemije koronavirusa.

WTI (West Texas Intermediate) laka sirova nafta, jedno od mjerila u formiranju cijena nafte, prodavala se po minus 37 dolara po barelu za svibanjske isporuke, jer terminski ugovori istječu u utorak. Nakon tog rekordno niskog iznosa cijena se nešto opravila, ali je i dalje bila ispod nule. 

Problem isporuke uvelike utječe na pad cijene te je u jednom danu cijena WTI nafte pala za više od 200 posto.

I dok na svjetskom tržištu cijena nafte rapidno pada, na domaćim benzinskim postajama događa se nešto drugačiji rasplet. Kako je izvijestio portal cijenegoriva-info, benzin od danas u Hrvatskoj poskupljuje za kunu po spremniku, dok će dizel pojeftiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal navodi kako će spremnik od 50 litara benzina od ovoga tjedna biti skuplji za kunu nego prošloga tjedna, dok će isti spremnik dizela pojeftiniti za 12,5 kuna. Autoplin, također spremnik, bit će povoljniji za 3,5 kuna u odnosu na prošli tjedan.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gošća RTL Danas

Selak Raspudić o tome je li ona kandidatkinja Mosta za premijerku i zašto su je na letku 'odrezali'

Više s weba