ZBOG TEHNIČKIH POTEŠKOĆA

Nakon 30 godina prvi vlak stigao iz Osijeka u Split. Putnici se vozili više od 14 sati

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Vlak će svakog dana polaziti iz Osijeka u 20 sati, a na krajnjem bi odredištu u Splitu trebao biti u 8,42 sata

2.7.2022. u 14:27/ Hina

Prvi sezonski noćni vlak iz Osijeka i Vinkovaca do Splita stigao je u subotu na splitski željeznički kolodvor s 83 minute zakašnjenja zbog tehničkih poteškoća u Zagrebu a njime je u Split doputovalo tristotinjak putnika.

Vlak će Iz Osijeka i Vinkovaca do Dalmacije prometovati svaki dan do 29. kolovoza.

"Zadnji vlak iz Osijeka prema Splitu išao je devedesetih godina te smo ovim projektom smo pokušali povezati cijelu kontinentalnu Hrvatsku. Tako smo povezali svih pet slavonskih županija prema Dalmaciji i omogućili hrvatskim građanima da na ovaj način mogu kvalitetno putovati željeznicom", rekao je pri dočeku vlaka predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić.

Image
POŽURI POLAKO

Nakon više od 30 godina uveden izravan vlak iz Osijeka za Split: Putovanje će trajati 13 sati

Image
POŽURI POLAKO

Nakon više od 30 godina uveden izravan vlak iz Osijeka za Split: Putovanje će trajati 13 sati

Putnici za Split krenuli su s dvije lokacije - u petak uvečer u 20 sati iz Osijeka te iz Vinkovaca. Prometovalo se preko Bjelovara, jednim dijelom novoizgrađene pruge Gradec-Sveti Ivan Žabno da bi se u jednu kompoziciju spojili u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukić se ispričao putnicima i novinarima na kašnjenju do kojega je došlo zbog poteškoća pri spajanja dvaju vlakova u Zagrebu. "Nadam se da ćemo mi te stvari otkloniti i da do takvih kašnjenja u budućnosti neće dolaziti", dodao je.

Prema voznom redu, vlak će svakog dana polaziti iz Osijeka u 20 sati, a na krajnjem bi odredištu u Splitu trebao biti u 8,42 sata. Iz Splita će, pak, kretati u 22,06, a u Osijek bi trebao stizati u 11,36 sati.

Upravo se čita

Image
ekspert za prisluškivanja

'Kad mobitel uđe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke. Obrisane se mogu vratiti'

Samo od najave sezonske linije do Splita prodano je 2 i pol tisuće karata a prema odluci Vlade osobama do 19 godina prijevoz vlakom je besplatan.

Vlak je u Splitu umjesto ranije najavljenog splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana dočekao Tomislav Opačak, zamjenik pročelnika za gospodarstvo te županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODUZIMA DAH!

Smiraj dana u Zagrebu, pogledajte spektakularni zalazak sunca i boje koje su se razlile nebom

Više s weba