afera covid milijunaš

Nakon drame s COVID testovima, u ljekarne vraćen dio. Oglasila se i Klinika Fran Mihaljević

Image
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Boson testovi su imali više dobavljača, a jučer smo od jednog od njih, tvrtke Salvus d.o.o, zaprimili potvrde o brojevima serija za koje garantiraju da su stavljene u promet na adekvatan način, te smo 1.732 komada testa vratili u prodaju, kazao je Marijo Vukušić, ravnatelj Gradskih ljekarni Zagreb

3.5.2023. u 15:39/ Leona Šiljeg

Sve zagrebačke gradske ljekarne obustavile su još prošli petak prodaju testova za koronavirus tvrtke Buryen d.o.o. čiji je vlasnik Filip Mihalić, mladić koji je u koronakrizi postao milijunaš. Radi se o 3600 komada koji su, kako nam kažu, stavljeni u karantenu dok se ne utvrdi ima li među njima sumnjivih.

Mr. sc. Marijo Vukušić, ravnatelj Gradskih ljekarni Zagreb za RTL Danas je kazao kao je u petak 28. travnja 3.600 testova iz predostrožnosti stavljeno u karantenu, odnosno da su se nalazili u ljekarnama u izdvojenom prostoru s jasnom oznakom da su u karanteni. Sada su pak neki vraćeni u prodaju.

Image
ne znaju ništa

Beroš o Covid profiteru i cijeloj aferi: ' Kriminal osuđujemo, Ministarstvo nije sudjelovalo u nabavi tih testova'

Image
ne znaju ništa

Beroš o Covid profiteru i cijeloj aferi: ' Kriminal osuđujemo, Ministarstvo nije sudjelovalo u nabavi tih testova'

"Boson testovi su imali više dobavljača, a jučer smo od jednog od njih, tvrtke Salvus d.o.o, zaprimili potvrde o brojevima serija za koje garantiraju da su stavljene u promet na adekvatan način, te smo 1.732 komada testa vratili u prodaju. Riječ je o tzv. kućnim testovima za samotestiranje. Profesionalne testove Boson Rapid SARS-COV-2 Professional, koji se koriste za sama testiranja u ljekarnama, zadržali smo u karanteni jer još nismo od svih dobavljača dobili potvrde o adekvatnom stavljanju u promet. Riječ je o ukupno 1.868 komada testova, a bit će vraćeni iz karantene kad prikupimo potvrde dobavljača", izjavio je ravnatelj Vukušić.

Nije ih koristila Klinika Fran Mihaljević

Iz Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević priopćili su da nisu nabavljali testove od tvrtke Buryen d.o.o.

"Vezano za izražen interes javnosti o javnoj nabavi testova za COVID od dobavljača Buryen Clothing d. o. o. , izvještavamo vas da Klinika nije od rečenog dobavljača nabavljala brze antigenske ili druge testove. Klinika službeno nije provodila validaciju antigenskih testova. Klinika je sa društvom Buryen Clothing d. o. o. u razdoblju od 2021. do 2023. godine, nakon provedenih postupaka javne nabave, zaključila ugovore o nabavi sljedećih roba: maske i netkani tekstil, za što su do 03.05.2023. izvršena plaćanja u ukupnom iznosu 201.216,07 eura", stoji u priopćenju Klinike za infektiven bolesti Fran Mihaljević.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
POTPUNO ISTE

Tko je natočio jeftinije, natočio je! Od danas vrijede nove cijene goriva, provjerite koje su

Više s weba