OGLAS

#Nisam tražila

Nakon glumica i studentice! Četiri prijave protiv profesora na Filozofskom fakultetu: Dvije optužile istog profesora

23.1.2021. u 20:00/ Marina Brcković

Čelni čovjek Filozofskog tvrdi da o tome nije imao ranija saznanja, već da je o svemu doznao - iz medija


Lavina priznanja o seksualnom zlostavljanju diljem Hrvatske, ali i regije - potaknula je i studentice Filozofskog fakulteta u Zagrebu da prijave svoja iskustva.  

Njih četiri prijavile su tri različita profesora, a jednom od njih je trenutačno ograničen pristup nastavi. Čelni čovjek Filozofskog tvrdi da o tome nije imao ranija saznanja, već da je o svemu doznao - iz medija. 


Najprije su progovorile glumice, a potom i studentice. 

Uvijek me bilo strah da netko ne otkrije da moj profesor, kod kojeg tjedno slušam predavanja, šalje seksualno aludirajuće poruke. Također me bilo strah da ako ne udovoljim njegovim porukama da ću dobiti lošu ocjenu ili još gore pasti kolegij. Profesor i dalje predaje.

Image
Još jedna mučna objava

Hrvatska glumica ispričala: 'Smanjivala sam se i gasila godinama, a dugo vremena krivila sam sebe'

Image
Još jedna mučna objava

Hrvatska glumica ispričala: 'Smanjivala sam se i gasila godinama, a dugo vremena krivila sam sebe'

...najdraža replika bila mu je "Znaš da moraš biti sa mnom dobra ako se hoćeš zaposliti u Muzeju?" 

Uz svjedočanstava na stranici Nisam tražila, na Filozofski Fakultet stigle su četiri prijave za seksualno uznemiravanje. 

"Znači, trenutno imamo četiri prijave za tri profesora. Stvar je u tome da svi profesori trenutno rade. Jedino je situacija malo drukčija kod ovog profesora koji ima dvije prijave. Njemu je trenutno ograničen pristup nastavi i ograničeni su mu komunikacijski putevi prema studenticama. Radi se uglavnom o verbalnom uznemiravanju, to je sve što mogu reći", kaže studentska pravobraniteljica Filozofskof fakulteta Norma Trkovnik


Da je vrijeme da se prekine šutnja, poručuje i Studentski zbor Filozofskog pa poziva kolege koji su imali slična iskustva - da im se jave:

"Mi kao Zbor želimo napraviti neku opciju radne skupine, odnosno nešto što je napravljeno recimo na Akademiji dramskih umjetnosti. No, to su još zapravo pitanja koje moramo riješiti sa Upravom, odnosno moramo prvo kontaktirati Upravu faksa", jasno će predstavnica Studentskog zbora Irma Jakić.

Sam čelnik te institucije - o ovim je prijavama doznao iz medija: 

"Jučer sam bio na Fakultetu do pola 5, nikakav kontakt ja nisam imao na tu temu s nikim. Ako postoji takav oblik ponašanja, on je neprihvatljiv na Sveučilištu i naravno ako je bilo tko, bilo od studenata, bilo od zaposlenika tako nešto doživio, neka se slobodno obrati Upravi fakulteta", kaže obnašatelj dužnosti dekana Filozofskog fakulteta Miljenko Šimpraga


Upravo se čita

Image
DIREKT U BEOGRADU

Izbori koji već imaju pobjednika: Neizvjesni su otprilike kao i to hoćete li gledati 'Sam u kući' za Božić

A da bi studenti već na upisu trebali znati kome prijaviti slučaj, smatra predsjednica Saborskog odbora za ravnopravnost spolova i profesorica na Filozofskom:

"Ne samo da bi se time njima omogućilo da lakše prijave potencijalne slučajeve spolnog uznemiravanja, nego bi se i sve te uznemiravatelje obeshrabrilo u njihovoj namjeri, jednom kad vide da su studenti upoznati sa svojim pravima i da imaju pravo obratiti se i konkretnoj osobi i da će se takve stvari i procesuirati", poručuje saborska zastupnica Marija Selak Raspudić.

Na temu spolnog uznemiravanja na fakultetima najavila je i sazivanje tematske sjednice u Saboru, a idući tjedan i studenti Filozofskog svoje će prijedloge predstaviti Upravi fakulteta. 

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
American idol
default_cta
Ljubav je na selu
Barbie biserna princeza
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
SPREMA SE OPTUŽNICA

Sud u Splitu odbio Barbarićevu žalbu: Rušenje vile na Hvaru kreće prije Božića


Više s weba