JESU IM ŠARAFI NA BROJU?

Nakon skandalozne snimke labavog vijka, park Biokovo za RTL.hr tvrdi da je sve u ispravnom stanju!

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot/Facebook

Vidikovac ostaje otvoren za posjećivanje do zatvaranja posjetiteljske sezone

23.9.2020. u 13:25/ Ines Švagelj

Nakon što se društvenim mrežama proširila snimka čovjeka koji s lakoćom odvija vijak s nedavno izgrađene nebeske šetnice na Biokovu, Skywalk, odgovorili su nam iz Parka prirode Biokovo koji je zadužen za atrakciju.

Kažu kako je Skywalk prošao sva potrebna testiranja sigurnosti i izdržljivosti prije otvaranja. Nakon snimke su obavijestili izvođača radova te je utvrđeno kako je sve u ispravnom stanju.

"Vidikovac Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo prošao je sva potrebna testiranja sigurnosti i izdržljivosti prije nego što je otvoren za posjećivanje. Nakon što je video izašao u javnost, o istome je obaviješten izvođač radova, kao i stručni nadzor te su provjereni svi vijci na rukohvatu za koje je utvrđeno da su u ispravnom stanju.

Vidikovac ostaje otvoren za posjećivanje do zatvaranja posjetiteljske sezone. Ističemo kako je sam vidikovac od otvaranja posjetilo više od 100.000 posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Širi se snimka

VIDEO Skywalk je projekt vrijedan osam milijuna kuna, a već problemi? 'Šarafi se sami odvijaju...'

Image
Širi se snimka

VIDEO Skywalk je projekt vrijedan osam milijuna kuna, a već problemi? 'Šarafi se sami odvijaju...'

Također napominjemo, da informacije koje su mediji prenijeli o vrijednosti projekta izgradnje vidikovca nisu točni. Naime, ukupna vrijednost projekta je 34.183.407,30 kn, od čega bespovratna sredstva Europskih strukturnih i investicijskih fondova iznose 27.235.490,42 kn. Ostatak se financira vlastitim sredstvima korisnika i partnera, te sredstvima iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projektni element izgradnje vidikovca Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo iznosio 7.295.468,37 kn", odgovorili su za RTL.hr iz Parka prirode Biokovo.

Nebeska šetnica nalazi se na 1228 metara nadmorske visine i jedinstveni je to vidikovac u Hrvatskoj. Posjetitelji šetaju po staklenoj podlozi i time imaju osjećaj da su među oblacima. 

Upravo se čita

Image
kod glinske poljane

Noćas potres 3,0 prema Richteru na Banovini


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Branitelji napali Glavaševića, Matić žestoko uzvratio riječima!

Više s weba