IMAJTE NA UMU

Nakon što su prošli put zakasnili, iz MORH-a obavijestili građane o novoj mogućnosti probijanja zvučnog zida

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Upozorenje ovog puta stiže na vrijeme nakon što je u subotu probijen zvučni zid, a MORH je tada obavijest na svojim stranicama objavio tek kasnije...

6.7.2022. u 9:16/ RTL Vijesti

Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona provodit će danas od 10 do 13 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćili su iz Ministarstva obrane.

"U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u srijedu 6. srpnja 2022. od 10 do 13 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Image
mislili da je potres

Nešto je grunulo u Zagrebu: 'Zbog testiranja MIG-a probijen zvučni zid', MORH se oglasio sa zakašnjenjem

Image
mislili da je potres

Nešto je grunulo u Zagrebu: 'Zbog testiranja MIG-a probijen zvučni zid', MORH se oglasio sa zakašnjenjem

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje", poručili su iz MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorenje ovog puta stiže na vrijeme nakon što je u subotu probijen zvučni zid, a MORH je obavijest na svojim stranicama objavio tek naknadno.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba