U životnoj je opasnosti

Nakon svađe u kafiću brutalno pretučen potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Kastva

Image

Svađa, tuća, premlaćivanje, ilustracija

Foto: Shutterstock (ilustracija)

Sa snimki nadzornih kamera vidi se da ga napadač udarao čak i kad je bez svijesti ležao na podu

16.5.2019. u 15:55/ Vijesti.hr

Radoje Petković (63), potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i građevinski poduzetnik, brutalno je pretučen 24. travnja ispred jednog kafića u Viškovu i sad je u životnoj opasnosti, pišu Novosti. 

Policija je kao napadača identificirača Iliju Glavića (48) te ga Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci sumnjiči za kazneno djelo nanošenja osobito teških tjelesnih ozljeda. Sutkinja Ksenija Zorc odredila je Glaviću istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Petković je nakon kratke svađe s Glavićem u spomenutom kafiću krenuo prema svom automobilu. Glavić ga sustigao i brutalno napao. Sa snimki nadzornih kamera vidi se da ga Glavić napadao čak i kada je Petković izgubio svijest i pao na tlo. 

Žestoka osuda napada

Pripadnici srpske zajednice žestoko osuđuju ovaj napad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radoje je izuzetna osoba. Nikada nije bio agresivan ni provokator. Svim ljudima je pomagao bez obzira na nacionalnost", rekao je Mirko Torbica, predsjednik VSNM-a Kastva.

No, koji su motivi ovog napada?

Upravo se čita

Image
SP u Katru

Katarske vlasti istražuju smrt Filipinca koji je pao s dizalice dok je popravljao rasvjetu

"Moguće da je napad etnički motiviran, što policija nije potvrdila. Koliko znamo, napadač i žrtva nisu se poznavali. Sumnjivo nam je što su svjedoci ‘nestali’. Da nije bilo snimaka nadzornih kamera, vjerojatno napadač ne bi bio ni identificiran", rekao je  za Novosti Milan Eraković, pravni savjetnik SNV-a u Rijeci.

Glavić otprije poznat tužilaštvima

Osumnjičeni je već otprije poznat tužilaštvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na temelju izjava svjedoka, Ilija Glavić je na listi osumnjičenih u predmetima koje je Haški tribunal još 2006. predao Tužilaštvu BiH. Sumnjiči se za premlaćivanja, teške povrede i silovanja po brodskim logorima u proteklom ratu", potvrdio je Marko Grabovac, predsjedavajući Savjetodavnog odbora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine i predsjednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
U Orahovici

Dvojica poduzetnika djeci s poteškoćama dali novu kuću: 'To je kuća osmijeha, ljubavi i prijateljstva'

Više s weba