Odlukom stožera

Nastavlja se s popuštanjem mjera: Otvaraju se kina, kazališta, bazeni, dopušteni su koncerti...

Image
Foto: Pixabay/Shutterstock

Osim toga, dopušten je i posjet korisnicima Domova za starije i nemoćne. Normaliziraju se i pomorske linije

18.5.2020. u 9:09/ Ines Švagelj

Zbog dobre epidemiološke situacije s koronavirusom, nastavlja se s popuštanjem mjera. U Hrvatskoj se danas otvaraju kina, kazališta, bazeni, dopušteni su i koncerti.

Osim toga, dopušten je i posjet korisnicima Domova za starije i nemoćne. Normaliziraju se i pomorske linije.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je detaljne preporuke za sprečavanje koronavirusa u kinima i kazalištima. Tako se za cijelo vrijeme boravka u prostorima preporučuje održavanje fizičkog razmaka od 1.5 metra, razmak od dva metra preporučuje se između, i od, izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima. Preporučuje se razmak od četiri metra između publike i izvođača na sceni.

Multipleks kina u shopping centrima i dalje ne otvaraju svoja vrata. U Areni Zagreb pripremaju se za nove normalne koncerte i sportska događanja, ali s razmakom od metar i pol, što znači da bi mogli primiti oko 6500 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kina će ulaziti jedna po jedna osoba te će također biti obavezan razmak od metar i pol pa je predviđeno će gledatelji popuniti svako treće mjesto u svakom drugom redu. Za sad održavaju se drive-in kina.

Detaljne preporuke za kina i kazališta pogledajte OVDJE.

Upravo se čita

Image
napredak tehnologije

'Nebo više nije granica'. Na letovima uskoro pozivi s mobitela i korištenje aplikacija

Možemo i na bazene...

Prema preporukama za rad bazena i vodenih parkova, na površini od 100 četvornih metara smije boraviti 15 osoba. Mora se poštovati udaljenost od 1.5 metra.

Na svim ulaznim prostorima te u radnim prostorima zaposlenika nužno je postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom. Treba odvojiti ležaljke na način da se osigura fizička distanca (na bazenu je spasilac ili osoba koja može nadzirati propisane mjere) te dezinficirati ležaljke nekoliko puta dnevno, a obavezno nakon što se određeni gost više ne koristi ležaljkom te prije nego što ju počne koristiti drugi gost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj osoba koje istodobno treniraju u bazenu ovisi o veličini bazena te se preporučuje zadovoljavanje kriterija od 7 četvornih metara površine po osobi u otvorenim i zatvorenim bazenima.

Detaljne preporuke pogledajte OVDJE.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'bolnica za 21. stoljeće'

Ovo je najtužnija građevina u Zagrebu. Pogledajte stanje Sveučilišne bolnice 40 godina od referenduma

Više s weba