Dimi se, dimi

Ne biste vjerovali, ali Zagreb je po potrošnji trave prvak Europe!

18.5.2021. u 22:25/ RTL Direkt

Dnevno se u Zagrebu potroši 257,6 miligrama kanabisa na 1000 stanovnika.

Nemojte nikad reći da Hrvatska ni po čemu nije prva - jer je.

Zagreb je po potrošnji marihuane prvak Europe. Nevjerojatan je to podatak koji je otkrilo istraživanje Europskog centra za monitoring droga.

Analizirali su 82 grada i otkrili da se u Zagrebu puši najviše trave - i to preko tjedna.

Dnevno, 257,6 miligrama kanabisa na 1000 stanovnika. Ni vikendom nismo loši: ali više se ipak marihuane subotom i nedjeljom troši u Amsterdamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Željko Petković

Kokain sve popularniji na hrvatskom tržištu droga! Zašto je njegova potrošnja skočila čak četiri puta za RTL.hr piše stručnjak za droge

Image
Željko Petković

Kokain sve popularniji na hrvatskom tržištu droga! Zašto je njegova potrošnja skočila čak četiri puta za RTL.hr piše stručnjak za droge

U vrhu smo Europe i po potrošnji amfetamina, odnosno MDMA ili Ekstazija. Poznato je da je potrošnja kokaina skočila za 500 posto, ili što se kaže - celo selo šmrće belo, ali po tome nismo najgori.

Više šmrću u Nizozemskoj, Švicarskoj i Belgiji, ali onda slijedi Hrvatska. Komentar na iznenađujuće rezultate potražili smo kod najpoznatijeg hrvatskog doktora za droge, doktora Slavka Sakomana

Upravo se čita

Image
KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Kada nekog tko leži na tlu svom snagom udarite nogom u glavu - to je prekršaj. To nas je naučila hrvatska policija

"Ja se tim problemom bavim godinama, taj skok je jedino moguć kada dođe do rasta ponude i dostupnosti droga. Kod mladih uvijek postoji potražnja, a prevencija je oslabila", objasnio je Sakooman.

Kaže kako su društveni mehanizmi zaštite mladeži su potpuno marginalizirani te kako je droga potpuno skinut s političkih prioriteta. "Nažalost, skinuta je s liste prioriteta rada represivnog aparata kad je riječ o policiji", kaže Sakomana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
MOLITVA u 10 gradova

Pogledajte kako muškarci mole i kleče po trgovima hrvatskih gradova

Više s weba