NESLANA ŠALA

Ne nasjedajte na lažnu poruku o koronavirusu: 'Bili ste u kontaktu s osobom koja je pozitivna'

Image
Foto: AP Images

Ravnateljica splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo zgrožena je širenjem lažnih informacija

26.2.2020. u 16:31/ Vijesti.hr

Brojni Splićani dobili su lažnu obavijest u čijem potpisu se poziva na Nastavni zavod za javno zdravstvo, a kojom se očito želi prošititi panika.

"Ovim putem Vas obavještavamo da ste bili u neposrednom kontaktu s osobom koja je pozitivna na virus Covid-19. Uvid je izvršen temeljem potrage za nultim nositeljem infekcije s područja Italije. Stoga primite našu preporuku da  se u slučaju ikakvih simptoma sličnih gripi javite Infektološkom odjelu KBC Split. Shodno navedenom, otkažite svako Vaše izbivanje iz rezidencijalnog mjesta i javite se svom obiteljskom liječniku ako imate potrebu pravno regulirati Vaše otkazane obveze. Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Za sve potrebne informacije obratite nam se...", piše u somenutoj poruci, prenosi Dalmatinski portal.

Ravnateljica splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin zgrožena je širenjem lažnih informacija.

"Strašno! Nastavni zavod za javno zdravstvo, kao i sve zdravstvene ustanove, vodi odgovornu politiku. Ako se pojavi koronavirus u Splitu ili Županiji, javnost će biti pravodobno informirana. Odmah! Molimo pučanstvo da ne uznemiravaju dežurne službe da bi provjeravali takve stvari jer tad ne možemo raditi svoj posao, onaj koji radimo upravo da bi ih zaštitili. Ne brinite, odgovorno vodimo ustanovu, na vrijeme i kako treba od nas ćete biti informirani o svemu", naglasila je Karin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo,  Upute možete pogledati ovdje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
u krapinskoj županiji

Bačić o SMS aferi: 'Smiješno mi je to. Ako je to trgovina utjecajem, već danas mogu doma'

Više s weba