bravo dječače!

Neki mu se i smiju: 12-godišnjak se sam brine o farmi s više od 100 životinja. Poslije škole baca torbu i rad...

thumbnail
9.2.2021. u 11:20/ Matija Mlinarić

Dino se nada da će se uskoro na njegovoj farmi naći konj i paun

Dok brojni njegovi vršnjaci vrijeme provode uz mobitele i računala, jedan 12-godišnjak iz Suhoplja kraj Virovitice sam se brine o farmi s više od 100 životinja. Svaki dan, bez iznimke, prije škole i nakon nastave. No, Dini to nije nimalo teško, jer za njega su to njegovi ljubimci.

Prvi je bio prasac Jura

Bez obzira na vremenske uvjete, bez obzira na druge obveze, ove životinje znaju da će njihov mladi vlasnik svako jutro izdvojiti vrijeme za njih. No jedna stanovnica ove farme ipak će dobiti više pozornosti od ostalih. No, Ela nije prva svinja koja je ovdje imala status ljubimca.

''Prva životinja mi je bila prasac Jura, dobio sam ga za svoj 2. rođendan i živio je s nama 10 godina. Onda sam dobio guske, patke kokoši i tako ostale životinje'', rekao je Dino Šantavec.

12-godišnji Dino osim brige za životinje ima i drugih obveza, tu su škola, ali i nogometni treninzi, no uz malo volje i organizacije, sve se može.

''Stiže sve obaveze napraviti. Prije škole je iza sa životinjama. Poslije čim dođe doma baca torbu i obavezno se ide njima posvetiti'', opisala je Snježana Šantavec.

Ipak, baš sve ne može sam, pa tako obitelj priskoči u pomoć kad treba dovesti hranu ili nove životinje.

Image
BIZNISI KOJE ĆETE VOLJETI

Iz grada su pobjegli u voćnjak, a povratak poljoprivredi promoviraju na YouTubeu: 'Svakoga smo dana sve više zahvalni na toj važnoj odluci'

Image
BIZNISI KOJE ĆETE VOLJETI

Iz grada su pobjegli u voćnjak, a povratak poljoprivredi promoviraju na YouTubeu: 'Svakoga smo dana sve više zahvalni na toj važnoj odluci'

Ljubav prema životinjama

''Od novaca što skupim kupim na primjer zamorce. Njih sam nabavio od novaca za kirvaj. Pola novaca sam dao za koze i tak neke životinje si ja kupujem. Ma nađemo tako na Facebooku i na nekim aplikacijama, trgovinama'', kazao je Dino.

No, nemaju baš svi razumijevanja za Dininu ljubav prema životinjama.

''Većinom je iza u svom dvorištu. Hrani, čisti, nabavlja životinje. Jednostavno ga ne zanimaju prijatelji jer mu se znaju rugati. Njima to smeta. Životinje, prljavština, miris'', izjavila je Snježana.

No, on na to ne obraća pozornost.

''Neki prijatelji me ismijavaju, neki jako dolaze kod mene igrat se sa životinjama, a neki čak dođu i malo mi pomognu počistiti oko životinja i tako'', rekao je Dino.

Dino se nada da će se uskoro na njegovoj farmi naći konj, paun i pokoji afrički jež i da će jednog dana imati pravi zoološki vrt.

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
objavili i upute

Upozorenje DHMZ-a: 'Olujni udari vjetra i tuča te obilna kiša kreću se prema jugu Dalmacije'

Više s weba