istraga se nastavlja

Nenad Periš nakon više od 100 dana agonije: 'Moramo živjeti bez sina, brata, prijatelja, a to vjerujte nije lako'

Image
Foto: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

'Moram nastaviti živjeti, što normalnije. Vratio sam se na posao, radim i zadovoljan sam kada nešto napravim dobro', kazao je Nenad Periš

11.4.2022. u 14:10/ RTL Vijesti

"Ja samo čekam istinu i živim za istinu, kakva god ona bila. Ništa me drugo ne interesira. Ne živim od želje da ga pronađem, živim od želje da saznam istinu.

Najveći problem je čekanje, iščekivanje, jer ako čekate ili iščekujete nešto što je nerealno onda ste u problemu i to nije dobro. Istina kakva god ona bila je ono što mi može dati mir", kazao je Nenad Periš, otac nestalog 28-godišnjeg Mateja Periša za Slobodnu Dalmaciju.

Matejeva obitelj više od 100 dana ne zna gdje je on i je li živ.

"Čim sam doznao tu groznu vijest, ukrcao sam se na prvi zrakoplov za Beograd i otputovao tamo, da bi što prije pronašao svoga sina i da bi srpskoj policiji bio od pomoći. Pitate me jesam li mislio da ćemo se Matej i ja za dan-dva vratiti zajedno u Split? Vjerujte, nisam znao koliko će sve to skupa trajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki moji prijatelji iz Splita su htjeli ići sa mnom u Beograd, da bi mi bili podrška. Međutim, ja sam odbio tu mogućnost jer nisam znao koliko ću ostati u Beogradu", poručuje Nenad Periš.

Sto dana, u jednu ruku iščekivanja i nade, a u drugu ruku strepnje i straha ostavili su traga na životima obitelji Periš.

Upravo se čita

Image
SJETILI SU SE

Senegalski navijači koreografijom zbunili svijet: Razlog performansa dirnuo je mnoge

Image
nestao prije točno tri mjeseca

Tijelo izvučeno iz Save u Beogradu nije Matej Periš! Oglasio se i njegov otac Nenad

Image
nestao prije točno tri mjeseca

Tijelo izvučeno iz Save u Beogradu nije Matej Periš! Oglasio se i njegov otac Nenad

"Živimo jer moramo živjeti za našeg Mateja. Ja sam osobno dobar, od trenutka do trenutka. Ljudi smo, čovjek plače, pa tako plačem i ja. I moram reći da kada plačem, osjećam da sam nekako bliži mome Mateju. Kada molim Boga, također sam mu nekako bliže. Vjera mi puno pomaže da ostanem pribran, nogama čvrsto na zemlji i da trezveno razmišljam.

U ovih 100 dana ni jedan dan nisam uzeo nikakvu tabletu za smirenje, jer to dugujem Mateju. Dugujem mu, da moram ostati pribran, ne bježim od nikakve situacije i suočavam se sa svime", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga i dalje u tijeku

"U protekla dva dana sam se dva puta čuo s ljudima iz srpskog MUP-a, koji rade na istrazi. Ja njima dajem informacije koje saznam u kontaktima s ljudima, bilo ovdje u Hrvatskoj, bilo u Srbiji. Sve informacije koje dobijem i koje bi mogle upućivati na moguće rješavanje situacije, prosljeđujem njima. To ću raditi, dok god ne dođemo do nekog rješenja", kazao je Nenad Periš.

Nenad je svoju snagu našao u vjeri te je svjestan da svoj život mora prihvatiti.

"Neće to više nikada biti isti život. Međutim, ono što je meni važno, jest činjenica da život moram prihvatiti onakav kakav je i da moram nastaviti racionalno živjeti, ne bježati od činjenica da Mateja nema. Ono što mi je važno jest da, u ovim teškim trenucima upoznam sam sebe. Sve je ovo jedan put, koji je započeo u Beogradu i na tom putu moram biti podrška mojoj obitelji, svima onima kojima Matej nedostaje.

To što se dogodilo, dogodilo se i ja moram učiniti sve da ne napravim neku grešku, jer svojoj obitelji moram biti oslonac. Nikome od njih nije lako bez Mateja, oni to proživljavaju svatko na svoj način. Moj osmijeh više nikada neće biti isti, jer se rastanak, a ja mislim privremeni, dogodio, ali moram nastaviti živjeti", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da svaku večer liježe u mislima s Matejem i ujutro se budi s njima.

"Tako je najbolje, tako sam mu bliže. Ipak, moram nastaviti živjeti, što normalnije. Vratio sam se na posao, radim i zadovoljan sam kada nešto napravim dobro", rekao je Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Nenad Periš se povratkom u Split ponovno našao s Matejevim prijateljima s kojima je njegov sin bio u Beogradu.

"Njima je jako teško. Ovaj naš posljednji susret bio je pun emocija. Bilo je suza. Ponovno smo zajedno prošli tu "noćnu moru" i oni kao ni ja nemaju odgovor što se dogodilo. Svi očekujemo da se nešto dogodi, svi iščekujemo nešto, a istovremeno moramo nastaviti živjeti. Moramo živjeti bez sina, brata, prijatelja, a to vjerujte nije lako", ispričao je Nenad Periš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sporni ugovori i neobično javno privatno partnerstvo: Trebamo li nove PET CT uređaje?

Više s weba