potraga za brlogom

Neobičan susret u Noći vještica: medo težak 200 kg prošetao Crikvenicom!

2.11.2017. u 18:40/ Ida Balen

Jedini dokaz je fotografija. Snimio ju je Crikveničanin iz svog automobila, a svoje je iskustvo podijelio s našom ekipom

Medvjed težak 200-tinjak kilograma prošetao je u u Noći vještica Crikvenicom te na noge digao lovce, policiju, vatrogasce i Gradsku upravu. Jedini dokaz je fotografija. Snimio ju je Crikveničanin iz svog automobila, a svoje je iskustvo podijelio s našom ekipom. 

Medvjed je bio velik, ali miran.. I barem kako se činilo, priča Tomislav, dobroćudan. Sreo je čovjeka usput je bio na cesti i prošao pored njega i to je to. Nije uopće reagirao na ljude.

"Išao sam po prijatelja u Rijeku i sreo medvjeda, iskočio je nasred ceste i vozio sam za njim 50 metara i on je skrenuo u šumu", prepričao je autor fotografije Tomislav Vukić.

Gotovo pola stoljeća lovačkog iskustva  iz Lea je govorilo kada je jučer održan krizni sastanak u Gradskoj upravi. Na njemu su uz lovce sudjelovali vatrogasci i policajci. Dogovoreno je što učiniti.

"Na način da ga poplašimo, ne odstrelom jer to je tek nužda ako bi trebala. Međutim, popodnevna akcija je trajala tri sata, međutim, ne možemo znati je li se on odalečio ili nije", komentirao je Leo Ivančić iz Lovačke udruge Ričina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretraženo je cijelo područje, a lovci su u šumi postavili i hranilice kako se medvjedi ne bi spuštali u grad. 

Medo je, kaže Tomislav, bio mokar. Moguće da je doplivao s Krka. Ako se opet pojavi, evo kako reagirati…

Upravo se čita

Image
PRATITE UŽIVO

Policija o Platku: 'Prekšaj je počinilo pet osoba, među njima i pripadnik GSS-a. Neće biti privođenja'

"Najbolje je ne bježati niti se dati omesti. On će, u mome slučaju koliko sam imao susreta, on ne napada. Ali ne znači da on to neće sto posto. Zato teško je dati recept kako si siguran. Bježati ne. Ja sam ga imao na par metara u oči, nisam ni plašio ni ništa,  on gleda, sve misliš šta će. Nije ti svejedno, ali ode", rekao je Leo.

Ovaj neočekivani gost trebao bi ubrzo zaspati zimski san. Crikveničani se nadaju da kada se probudi - više neće biti sklon sličnoj avanturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
magnituda 1,4

Slab potres blizu Rijeke, epicentar u Sloveniji: 'Probudilo me iz sna'

Više s weba