preplašila i sebe i zaposlenike!

Neobičan susret u trgovini u Puli. Kroz vrata ušetala - lisica: 'Joj, jadna mučenica, bila je prepadnuta...'

28.7.2022. u 20:00/ Petra Fabian Kapov

Procijenjeno je da je lisica u dobroj kondiciji, pa je već jutros puštena u prirodu

Neobičan susret u trgovini u Puli. Kroz vrata je ušetala – lisica! Preplašena je lutala kroz police pokušavajući se sakriti od znatiželjnih kupaca. Ušetala je kroz glavni ulaz, tražila zaklon među policama. Preplašila je i sebe i zaposlenike.

"Turisti su je primijetili i počeli su vikat lisica, lisica, lisica! Ništa, mi smo onda svih zamolili da izađu uredno vani, da ne bi na kraju krajeva ona ni oni došli u opasnost", objašnjava Irma Kapetanović Barat, voditeljica poslovnice.

"Joj, jadna mučenica, ona je bila jadna prepadnuta. Bila je navodno i ozlijeđena, sakrila se tamo iza…", prepričava Uroš, zaposlenik trgovine.

Našli su je ispod košara s odjećom. Nakon što su pozvali veterinara, zaposlenici su se pritajili. Sad o lisici pričaju s osmjehom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo je bilo čudno… Ne uđe svaki dan ali dobro, mi smo trgovina koja inače dopušta našim kupcima da uđu sa životinjama. Ne lisicama, ha ha… Mačke, psi, kako već. Kako tko uđe, tako da vjerojatno je predosjetila da može uć, malo prošetat i da joj neće nitko ništa", objašnjava Kapetanović Barat.

Image
Ne zna se koliko je bila tamo

FOTO Spašena je lisica iz bazena s otpadnim uljem: 'Bila je izmučena i natopljena. Spašena je u zadnji tren'

Image
Ne zna se koliko je bila tamo

FOTO Spašena je lisica iz bazena s otpadnim uljem: 'Bila je izmučena i natopljena. Spašena je u zadnji tren'

Na teren je izašao higijeničar. Uz sve mjere opreza uspio ju je uloviti. "Ona je bila malo izgrebana od tih trčanja. Vjerojatno se udarila malo i u njušku, tako je bilo neko lagano krvarenje. Jedno oko joj je ozlijeđeno, ali to je bilo već, to je kronično, tko zna kad se već to desilo… Moguće i pri rođenju ili kad je bila mlađa", objašnjava voditelj Veterinarske stanice Pula Stjepan Kočar.

Upravo se čita

Image
U Westinu

Milanović na skupu: 'Ozbiljno je ratno stanje, ozbiljnije nego ikada u našim životima'

U stanici je zbrinuta. Dobila je hranu i vodu. Nekako se čini da se i udomaćila, jer je osim trgovine posjetila i Gracijelino dvorište. "Pila je vodu iz bazena, došla je piti. One se ne daju udomaćiti, one se moraju pustiti u prirodu, inače bi je bila nahranila, napila… Možda bi i ostala", kazuje Gracijela.

Straha od bjesnoće, kaže nam veterinar, nema. Već godinama u Hrvatskoj ne stanuju bjesne lisice. Problem može nastati ako lisica osjeti strah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujući tim mjerama oralne vakcinacije koje su stvarno uspješne, mi bjesnoće praktički nemamo. Ako je u dućanu, to je druga stvar. Svakako se treba paziti jer ona dok je u stisci i u nekom strahu može biti agresivna, kao i svaka druga životinja", kaže Kočar.

Procijenjeno je da je lisica u dobroj kondiciji, pa je već jutros puštena u prirodu.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sporni ugovori i neobično javno privatno partnerstvo: Trebamo li nove PET CT uređaje?

Više s weba