'pravo na izbor'

Nepoznati autori 'ukrasili' centar Zagreba, konzervativci ih prijavili Bandiću

Image
Foto: Facebook

Nepoznati počinitelji grafitiranje centra grada očito su htjeli dati podršku skupu 'Obrani pravo na život'

19.5.2016. u 14:24/ Vijesti.hr

Uoči subotnjeg Hoda za život, kojeg organizira U ime obitelji, na ruti kretanja od zagrebačkog Tomislavca do Trga bana Jelačića osvanuli su grafiti s porukom 'pravo na izbor'. 

Nepoznati počinitelji na ovaj su način očito dali potporu subotnjem prosvjednom skupu Obrani pravo na izbor, koji će se održati od 10 sati na Strossmayerovom trgu, dok istovremeno 'za život' budu hodali sljedbenici Željke Markić.

Ovakva gerilska akcija uzrujala je udrugu Vigilare, jednog od najkonzervativnijih pokreta u Hrvatskoj, koji su na svojim stranicama objavili kako su grafitiranje prijavili policiji. 

"Od zagrebačke policije zahtijevamo žurnu istragu i pronalaženje počinitelja, a od gradonačelnika Milana Bandića da komunalna služba što prije vrati nogostup u prvobitno stanje", napisali su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Facebook

Podsjetimo, inicijativa Obrani pravo na izbor u subotu od 10 sati na organizira istoimeni skup na Strossmayerovom trgu u centru Zagrebu kao reakciju na Hod za život. 

"Pod krinkom 'zaštite života, obitelji i obiteljskih vrijednosti, te promicanja demografskog napretka i razvitka Republike Hrvatske', marš neokonzervativnih inicijativa 'Hod za život' ima samo jedan cilj: oduzeti ženi pravo da sama odlučuje o svom životu. Stoga će inicijativa Obrani pravo na izbor prosvjednim skupom upozoriti na zakulisne igre i jeftine medijske spinove kojima se želi ograničiti pravo žena na siguran medicinski prekid trudnoće", upozoravaju iz Inicijative.

Upravo se čita

Image
Paket kod policije

Ukrajinsko veleposlanstvo u RH dobilo paket sa životinjskim očima! Oglasila se policija

Iako je pobačaj u Hrvatskoj legalan, zapravo je dostupan samo u dijelu licenciranih bolnica. Također, dostupan je isključivo u onim bolnicama u kojima se sve/i ginekologinje i ginekolozi ne pozivaju na prigovor svijesti i isključivo onim ženama koje imaju financijskih sredstava i dovoljno snage proći pokraj špalira konzervativnih aktivistkinja i aktivista koje/i mole ispred bolnica.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba