nevjerojatno

Netko je devastirao vinkovački mural posvećen Josipu Briškom, odmah reagirao ministar Banožić: 'Najoštrije osuđujem!'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Ovakav čin popraćen ispisivanjem imena talibanskog ministra, traženog zbog više terorističkih napada, apsolutno je neprihvatljiv i neprimjeren kako za Grad Vinkovce tako i za cijelu Hrvatsku", rekao je Banožić

22.9.2021. u 23:00/ Hina

Ministar obrane Mario Banožić u srijedu je najoštrije osudio devastaciju vinkovačkog murala posvećenog hrvatskom vojniku, skupniku Josipu Briškom, koji je poginuo u mirovnoj misiji u Afganistanu 2019. tijekom napada  talibana, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

"U ime Ministarstva obrane i svoje osobno ime najoštrije osuđujem svaki oblik devastacije, posebice posljednjeg slučaja uništavanja murala na vinkovačkom groblju posvećenog skupniku Josipu Briškom, hrabrom hrvatskom vojniku poginulom u Afganistanu. Ovakav čin popraćen ispisivanjem imena talibanskog ministra, traženog zbog više terorističkih napada, apsolutno je neprihvatljiv i neprimjeren kako za Grad Vinkovce tako i za cijelu Hrvatsku", rekao je ministar Banožić. 

Naglasio je da "ovakvi incidenti šire mržnju i netrpeljivost i ne smiju se ignorirati". 

Ujedno je izrazio žaljenje cijeloj obitelji Briški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz pomoć svih nadležnih institucija poduzimaju se sve potrebne mjere i postupci kako bi se utvrdio počinitelj i mural što prije sanirao", dodao je ministar Banožić.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru RESOLUTE SUPPORT u Afganistanu. Umro je od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada talibana na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu u srpnju 2019 godine.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Policijska uprava vukovarsko-srijemska u utorak je priopćila da je 20. rujna u Vinkovcima, u Grobljanskoj ulici proveden očevid jer je "na dijelu zida vinkovačkog gradskog groblja sprejem ispisan latinični neprimjereni natpis".

Policija poduzima mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dodali su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kod požege

Na vlastitoj kući izvjesio jugo zastavu - ide optužnica za remećenje javnog reda i mira

Više s weba