PACIJENTI ČEKALI I ČEKALI

Neugodno iznenađenje za pacijente: Pao informatički sustav u bolnicama, HZZO priznaje problem

Image

Još uvijek nije poznato što je dovelo do pada sustava

18.8.2022. u 13:10/ RTL Vijesti

Zbog pada informatičkog sustava za naručivanje, građani koji su se jutros zatekli u bilo kojoj zagrebačkoj bolnici bili su neugodno iznenađeni, javlja Index.

Sustav elektroničkog naručivanja navodno je pao, pa pacijenti čekaju jer bolnice nemaju uvid u elektroničke uputnice. Iz HZZO-a priznaju problem, no još uvijek nije poznato što je dovelo do pada sustava.

"Tijekom jutra došlo je do povremenog usporenog rada CEZIH sustava. Veći dio prometa se obrađivao, ali je dio korisnika imao problema pri radu. Korisnici sustava CEZIH su odmah nakon detektiranja zastoja obaviješteni da postoje poteškoće u radu servisa za provjeru osnovnog osiguranja, te se osiguranje može provjeriti na službenim stranicama www.hzzo.hr. Pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima je u svakom trenutku omogućeno", odgovorili su iz HZZO-a.

Zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb Milivoj Novak rekao je da će svi pacijenti biti zbrinuti. "Ručno će se unositi podaci i svi će dobiti uslugu zbog koje su došli u KBC Zagreb", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
čestitala hrvatskoj

VIDEO I slavna hollywoodska glumica navijala i slavila pobjedu Vatrenih

Više s weba