Sračinec

Htjeli pomoći mještanima pri plaćanju računa kako bi izbjegli ovrhu, pa sud kaznio i načelnika

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Dio mještana nije mogao platiti račun pa su ih iz općine nastojali spasiti od ovrha i zbog toga su na kraju dobili kaznu

6.3.2020. u 22:15/ Matija Mlinarić

Neskvakidašnja situacija u općini Sračinec kraj Varaždina. Nakon što su pokušali spasiti dio mještana od ovrha zbog neplaćenih računa, općina i njezin načelnik i sami su kažnjeni! 

Moraju platiti ukupno 240 tisuća kuna što je odredio Visoki prekršajni sud i cijelo mjesto ostavio u čudu.

S računima u Sračincu nije bilo problema sve dok uz onaj o komunalnoj naknadi nije počeo stizati i onaj za uređenje voda koji je osjetno veći. Dio mještana to nije mogao platiti pa su ih iz općine nastojali spasiti od ovrha i zbog toga su na kraju dobili kaznu.

"Osjećam se jadno jer znam kolko smo se trudili da svakom žitelju izađemo u susret i kako da naplatimo ta potraživanja Nije bilo ništa tempirano da bi nekome uskratili da bi drugima pogodovali, a to je ustvrdio i sud", kazao je  načelnik Općine Sračinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina je kao pravna osoba kažnjena sa 200.000 tisuća kuna, a načelnik kao odgovorna osoba sa 40 000. Mještani su razočarani presudom.

"Ne ispadne svako dobro baš najbolje. Pretpostavljam da je možda htio napraviti uslugu građanima, a eto ispalo je ovako kak je ispalo", komentirao je Božidar, mještanin Sračinca.

Upravo se čita

Image
'BUDI MI PRIJATELJ'

Djeca iz Klaićeve trebaju vašu pomoć: Omogućite im sigurniji i kvalitetniji boravak u bolnici

Mještanin Ivan, je zaključio: "To se u Zagrebu sigurno ne bude dogodilo, lupaju po selima i sirotinji."

Ne bi se ovo dogodilo ni u Sračincu, da ih nije prijavio jedan sumještanin. No ovrhe su se u Saračincu ipak provodile. Problem je što ima i onih koji račune ne plaćaju iz čistog prkosa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik dodaje: "Olakšavajuća nam je okolnost da ako u roku od 15 dana podmirimo dvije trećine, to je znači nekih 27 tisuća kuna za mene i  133  tisuće kuna za općinu. Nažalost, sada stoji pred nama razdoblje gdje ćemo morati vršiti ovrhe svima."

Socijalne osjetljvosti na kakvu su mještani bili naviknuti, u Sračincu više neće biti, od danas pa nadalje, svi će morati plaćati sve račune, jer drugačije jednostavno ne ide.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pričali smo s bivšim senatorom Rickom Santorumom o tome što zamjera Trumpu i što radi u Hrvatskoj

Više s weba