Ne odustaju

Ni zabrana im ne može ništa: Deseci tisuća migranata iz BiH i dalje uporno pokušava ući u Hrvatsku

Image

velika kladuša migranti izbjeglice

Foto: ILUSTRACIJA/Matija Habljak/PIXSELL

'Ne postoji način da se sankcionira Republiku Srpsku koja sustavno dovozi migrante do općine Ključ', rekao je županijski premijer

22.8.2020. u 12:32/ Hina

Ilegalni migranti i dalje pristižu u pretrpanu Unsko-sansku županiju unatoč zabrani koje su uvele tamošnje vlasti jer se prevoze iz Republike Srpske autobusima do međuentitetske granice otkuda oni nastavljaju pješke u pokušaju da se dokopaju Hrvatske i nastave dalje prema drugim zemljama EU-a.

Kako je za portal Klix potvrdio županijski premijer Mustafa Ružnić, unatoč zabrani dolaska migranata ne postoji način da se sankcionira Republiku Srpsku koja sustavno dovozi migrante do općine Ključ.

"U tom dijelu do Ključa se jednostavno ne poštuje odluka. I dalje autobusi normalno prevoze ilegalne migrante, i dalje vrše trgovinu robljem. Prevoznici njih tu dovezu, migranti izlaze, a oni se vrate nazad", rekao je Ružnić.

Po njegovim riječima jedino postoji mogućnost da kazne prijevoznika iz te županije, ali ne i one koji dolaze iz Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Situacija je napeta

Deseci tisuća migranata iz BiH pokušavaju ući u Hrvatsku: 'Uništavaju ljudima vrtove, ulaze u kuće...'

Image
Situacija je napeta

Deseci tisuća migranata iz BiH pokušavaju ući u Hrvatsku: 'Uništavaju ljudima vrtove, ulaze u kuće...'

Nakon što je broj migranata premašio 10.000, a situacija prijeti eskalacijom, vlasti Unsko-sanske županije zabranile su dolazak migranata autobusima, čemu se odmah usprotivio srpski član BiH Predsjedništva Milorad Dodik. Kao što je i najavio, ilegalni migranti se dovoze na međuentitetsku granicu s ovom županijom.

Na području Unsko-sanske županije trenutačno je najmanje deset tisuća ilegalnih migranata koji iz tog dijela Bosne i Hercegovine pokušavaju ući u Hrvatsku i nastaviti dalje prema EU-u.

Upravo se čita

Image
EUROPARLAMENTARAC

Picula: 'Hrvatska treba sudjelovati u obuci Ukrajinaca, ali vlada to loše komunicira'

Više s weba

Pročitajte još

Image
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

U Splitu nestao muškarac, udaljio se iz apartmana i otada mu se gubi svaki trag

Više s weba