Posjetili smo jednu

Luksuzne vile s bazenima u doba korone sve traženije: Iako skuplje, nude sigurnost i fizičku distancu

16.8.2020. u 18:00/ Ivan Dobran

Uz originalne predmete koji su sačuvani, u vili nalazi se i zvono najplodnijeg vola u istarskoj predaji

Iako za mnoge samo san, u vrijeme korona krize luksuzne vile iznenađujuće su dobro popunjene.

''Ono što smo primijetili gosti su ove godine mlađi, svi su mlađi od 45 godina'', kaže vlasnica Nataša Kraljević.

A vila Kovri u istarskoj Brtonigli broji gotovo četiri stoljeća. Izgradila ju je mletačka obitelj koja se u bijegu s Korčule u Veneciju zbog havarije na brodu zaustavila u Istri i ovdje ostala generacijama. U doba socijalizma vlasnici su iselili u Italiju, a njihov je sin Tulio, sada 80-godišnjak, nedavno posjetio rodnu kuću.

Image
DOBRE BROJKE

Krk je najpopularniji, a turisti ne odustaju od dalmatinskih otoka unatoč situaciji: Da nije sve kao inače odaje tek jedan detalj...

Image
DOBRE BROJKE

Krk je najpopularniji, a turisti ne odustaju od dalmatinskih otoka unatoč situaciji: Da nije sve kao inače odaje tek jedan detalj...

''Bio je jako uzbuđen jer je napokon spavao u svojoj sobi koju je napustio kada je imao deset godina. Ono što je divno, gospodin Tulio kad je odlazio zasadio je stablo ovdje, i prva stvar kad je ušao u dvorište vidio je to stablo, zagrlio ga je i počeo plakati", kaže Kraljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te je godine murva rodila prvi put u 70 godina što su brojni mediji i struka proglasili čudom prirode. Vlasnici danas gostima daruju po jedan list murve koja navodno ima čarobna svojstva.

''Nisam znala za povijest kada sam je bukirala. Čini se da sam imala dobar osjećaj za svoju obitelj, a i sama se osjećam kao kod kuće. Drago mi je što smo odlučili doputovati. Ljudi se strogo pridržavaju svih zdravstvenih preporuka, nose maske i rukavice i osjećam se vrlo sigurno", kaže Kathrina Schlager iz Austrije.

Upravo se čita

Image
od ponoći

Vlada objavila nove cijene goriva

Uz originalne predmete koji su sačuvani, u vili nalazi se i zvono najplodnijeg vola u istarskoj predaji. Čar ovog zdanja prepoznao i redatelj Krsto Papić koji je 80-ih u vili snimio film ''Život sa stricem'', a sasvim novi život udahnuo joj je pak dizajner Boris Ružić.

''Pa zapravo kako ja svakom projektu pristupam s nekom emocijom, kako je narod u Istri gradio, meni je prvenstveno bitna tradicija koju prenesemo s jednom lijepom energijom u jedan novi projekt rekonstrukcije'', kaže Ružić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vila je dobitnica brojnih nagrada, od Turističkog cvijeta preko nagrade za najbolji projekt do Grand prixa za najljepšu kuću za najam u Hrvatskoj. Može primiti do 12 osoba, a prosječna cijena za jednu osobu po danu iznosi skromnih 50-ak eura.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NISU BAŠ BILE BLAGONAKLONE

Provjerili smo što o potencijalnom ministru zdravstva misle neke njegove pacijentice!

Više s weba