U PLANU GRADNJA KAMPUSA

U Novskoj cvjeta industrija videoigara: Poduzetnici otvorili 33 tvrtke, imaju velike planove

12.3.2020. u 7:20/ Zorana Čičak Kulić

Projekt poduzetničkog inkubatora vrijedan je 20 milijuna kuna, a financiran je iz Europskoga socijalnog fonda

Luka, Saša i Nenad prošli su edukaciju za ravoj videoigara u poduzetničkom inkubatoru u Novskoj, a zatim otvorili svoje tvrtke.

VEZANE VIJESTI

''Tu smo se nas trojica i upoznali, otvorili smo svoje tvrtke i odlučili smo udružiti snage i raditi na ovom projektu. Riječ je o videoigri za virtualnu stvarnost u kojoj je pokriveno 10 olimpijskih disciplina'', objašnjava Nenad Fijala.

Za svoj zajednički projekt sada imaju velike planove, a ostvarit će ih zahvaljujući trudu, ali i svemu što pruža ovaj raj za game developere. Još neotvoreni studio poduzetničkog inkubatora opremljen je najmodernijom opremom za testiranje i razvoj videoigara, a njime se mogu koristiti svi mladi poduzetnici. U njemu se nalazi i fotostudio za izradu 3D modela. Opremljen je sa 175 fotoaparata i odgovarajućim softverom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ubrzali smo proces izrade igara s jednog mjeseca na jedan sat! Stanete u sredinu, svi fotoparati vas uslikaju, obradi vas softver i nastaje 3D model u nekoliko sati'', objašnjava Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije.

Projekt poduzetničkog inkubatora vrijedan je 20 milijuna kuna, a financiran je iz Europskoga socijalnog fonda.

Upravo se čita

Image
DOBRO SE ZABAVLJAJU

VIDEO Pogledajte vatrenu atmosferu Hrvata na ulicama: Ostali navijači nas gledaju i snimaju

Sve počinje u učionici - edukacijom, a već se educira treća generacija polaznika. Jedan od njih Jakov Rajković ističe: ''Cijeli život igram videoigre i zanima me ovaj svijet i htio sam naučiti kako sve nastaje i kako se kreira''.

''Dalje bih volio otvoriti svoju firmu ili naći posao u nekoj firmi, ali svakako želim ostati u ovoj industriji'', kaže Matej Balašković, također jedan od polaznika edukacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su kroz nju prošla 124 polaznika. Otvorene su 33 tvrtke za što se dobije poticaj od 155.000 kuna. U Novskoj kao centru gejming industrije planiraju i otvaranje kampusa u kojem će biti fakultet, studentski domovi, ali i arena za e-sportove.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba