OGLAS

U PLANU GRADNJA KAMPUSA

U Novskoj cvjeta industrija videoigara: Poduzetnici otvorili 33 tvrtke, imaju velike planove

12.3.2020. u 7:20/ Zorana Čičak Kulić

Projekt poduzetničkog inkubatora vrijedan je 20 milijuna kuna, a financiran je iz Europskoga socijalnog fonda


Luka, Saša i Nenad prošli su edukaciju za ravoj videoigara u poduzetničkom inkubatoru u Novskoj, a zatim otvorili svoje tvrtke.

VEZANE VIJESTI


''Tu smo se nas trojica i upoznali, otvorili smo svoje tvrtke i odlučili smo udružiti snage i raditi na ovom projektu. Riječ je o videoigri za virtualnu stvarnost u kojoj je pokriveno 10 olimpijskih disciplina'', objašnjava Nenad Fijala.

Za svoj zajednički projekt sada imaju velike planove, a ostvarit će ih zahvaljujući trudu, ali i svemu što pruža ovaj raj za game developere. Još neotvoreni studio poduzetničkog inkubatora opremljen je najmodernijom opremom za testiranje i razvoj videoigara, a njime se mogu koristiti svi mladi poduzetnici. U njemu se nalazi i fotostudio za izradu 3D modela. Opremljen je sa 175 fotoaparata i odgovarajućim softverom.

''Ubrzali smo proces izrade igara s jednog mjeseca na jedan sat! Stanete u sredinu, svi fotoparati vas uslikaju, obradi vas softver i nastaje 3D model u nekoliko sati'', objašnjava Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije.

Projekt poduzetničkog inkubatora vrijedan je 20 milijuna kuna, a financiran je iz Europskoga socijalnog fonda.

Sve počinje u učionici - edukacijom, a već se educira treća generacija polaznika. Jedan od njih Jakov Rajković ističe: ''Cijeli život igram videoigre i zanima me ovaj svijet i htio sam naučiti kako sve nastaje i kako se kreira''.


''Dalje bih volio otvoriti svoju firmu ili naći posao u nekoj firmi, ali svakako želim ostati u ovoj industriji'', kaže Matej Balašković, također jedan od polaznika edukacije.

Do sada su kroz nju prošla 124 polaznika. Otvorene su 33 tvrtke za što se dobije poticaj od 155.000 kuna. U Novskoj kao centru gejming industrije planiraju i otvaranje kampusa u kojem će biti fakultet, studentski domovi, ali i arena za e-sportove.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
Superstar finale
Igra moje sudbine
Život na vagi
default_cta
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
O DOBRIM VIJESTIMA IZ GRČKE

Plenković o BBB-ovcima: 'Jesam li bio u pravu? Najglasniji su bili oni koji im nisu pomogli ni na koji način'


Više s weba