zvijezda mosta

Raspudić se ne opterećuje porazom od Jandrokovića: 'Čestitam što je poboljšao svoj rezultat'

6.7.2020. u 19:15/ Vijesti.hr

Nino Raspudić i njegova supruga Marija Selak Raspudić ušli su u Sabor na listi Mosta

Iako su osvojili pet mandata manje nego na prošlim parlamentarnim izborima, mostovci su sinoć imali razloga za slavlje.

Najavljivali su kako neće ni s SDP-om ni s HDZ-om, a u Sabor su uz poznati trojac Petrov-Grmoja-Bulj uveli također poznata imena, ali ne iz političkog života - prije svega: bračni par Raspudić.

Image
KONAČNI REZULTATI

Damira Gregoret otkriva kako će izgledati novi Sabor, ali i tko je slavio u kojoj izbornoj jedinici

Image
KONAČNI REZULTATI

Damira Gregoret otkriva kako će izgledati novi Sabor, ali i tko je slavio u kojoj izbornoj jedinici

O novoj, političkoj karijeri u RTL-u Danas govorit će Nino Raspudić.

"Ništa se neće promijeniti u našim životima. Oboje smo bili dosad na istom poslu na Filozofskom fakultetu, sad ćemo biti saborski zastupnici. Taj paralelni, sličan život ide dalje", rekao je Raspudić i dodao da će zamrznuti svoj status na fakultetu jer misli "odgovorno i do kraja raditi posao saborskog zastupnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspudić se u kampanji najviše nadmetao s HDZ-ovim Gordanom Jandrokovićem, koji je na kraju ipak dobio dvostruko više preferencijskih glasova od njega.

"Može se reći da je relativno dobio dvostruko manje. Ja sam dobio 60 posto glasova liste, on 29 i nešto posto. Volio bih vidjeti da smo obojica išli na nezavisnim listama bez infrastrukture na terenu kakav bi bio omjer. Ili da sam ja bio na HDZ-ovoj listi s infrastrukturom. Ali ne opterećujem se. Čestitam što je poboljšao svoj rezultat. A za buduću perspektivu mi govori da je on kao ministar dobio 808 glasova, a ja prvi puta idem na izbore i uzmem deset puta više. Valjda imam neku perspektivu", rekao je Raspudić.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

"Bit ćemo konstruktivna oporba"

Čestitao je izbornim pobjednicima Andreju Plenkoviću i HDZ-u te poručio da će biti konstruktivna oporba.

"Mi smo vrlo jasno definirali svoje vrijednosti i politike. Sva zakonska rješenja koja će biti u skladu s našim politikama i vrijednostima, mi ćemo iz oporbe podržati", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za što će se osobno zauzimati u Saboru? "Postoji puno nekih tema, od problema demokratskog deficita, pitanja znanosti i obrazovanja, vanjske politike i odnosa prema BiH, pitanje Europske unije i problema Unije... Čitav jedan niz pitanja postoji koja su mi bliža i na koja se mislim fokusirati." 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Burilović opet predsjednik HGK

Više s weba