Dogovor je pao

Njegov odvjetnik: 'Mamić je znao da može doći do ovrhe, da to bi to otežalo život obitelji. Zato je odlučio i...

22.7.2021. u 19:15/ RTL Danas

Riječ je o novcu koji je prema presudi izvukao iz Dinama, a sud ga je obvezao da ga vrati.

Marina Mamić, supruga Zdravka Mamića platila je suprugov dug državi. U proračun je jučer uplaćeno gotovo 45 milijuna kuna dok je 7 i pol milijuna kuna uplaćeno nešto ranije jer je Marina Mamić u petak potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom.

Riječ je o novcu koji je prema presudi izvukao iz Dinama, a sud ga je obvezao da ga vrati. Dug je s današnjim danom u cjelosti podmiren, no Zdravko Mamić i dalje je bjegunac od hrvatskog pravosuđa i nalazi se u Bosni i Hercegovini.

"Zdravko Mamić mi je upravo priopćio to da je sporazum postignut, da je on i efektuiran dakle izvršen i da je novac uplaćen u državni proračun", kaže odvjetnik Zdravka Mamića Veljko Miljević i dodaje: 

"Zdravko Mamić je znao da nakon što presuda postane pravomoćna, dolazi do realne mogućnosit pokretanja prisilnog izvršenja, te presude koje se sad u hrvatskom pravu zove ovrha, i da može doći do ovrhe i da ovrha zaista može prouzročiti kod njegove najuže obitelji kod supruge i djece i velike psihičke traume i sve ono što je s tim vezano, komplikacije i sve, tako da je on već dulje vremena zauzeo stav da će on to pokušati izmiriti."

Više s weba

Pročitajte još

Image
slučaj agrokor

Milanović: 'Naš Zakon o odvjetništvu je staljnizam na steroidima. Tko sanja protiv DORH-a biti će uhapšen'

Više s weba