OGLAS

tragedija

Nova smrt Afganistanke u Hrvatskoj: U Korani se utopila žena, putovala sa skupinom migranata

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ovo nije prvi slučaj utapanja Afganistanke u Hrvatskoj, a zbog šestogodišnje Madine Hrvatska ima i presudu od Europskog suda za ljudska prava

2.12.2021. u 16:26/ RTL Vijesti

U mjestu Točak kod Slunja policija je u u srijedu pronašla nekoliko stranih državljana za koje se utvrdilo da se radi o migrantima koji su nezakonito prešli državnu granicu u ušli u Republiku Hrvatsku.

U trenutku dolaska policije skupina migranata, za koje se ispostavilo da su izbjeglice iz Afganistana, nalazila se na obali rijeke Korane, a daljnim policijskim postupanjem utvrđeno je da je s njima bila ženska osoba koja se prilikom prelaska rijeke utopila. Utvrđeno je da se također radi o državljanki Afganistana. 


U tijeku je kriminalističko istraživanje koje bi trebalo utvrditi sve okolnosti ulaska i boravka ove skupine migranata u Republici Hrvatskoj. Za sada je policija saznala da je skupina nezakonito prešla državnu granicu te da su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u  Republici Hrvatskoj.  

Image
Živjela je samo 6 godina

EU smatra Hrvatsku krivom za smrt djevojčice, a majka: 'Da mi cijelu Europu daju, ne može mi vratiti moju kćer'

Image
Živjela je samo 6 godina

EU smatra Hrvatsku krivom za smrt djevojčice, a majka: 'Da mi cijelu Europu daju, ne može mi vratiti moju kćer'

Ovo nije prva smrt migrantice u Hrvatskoj, prije dvije godine dogodio se još jedan slučaj utapanja u Mrežnici, ranije ovog proljeća jedan je muškarac stradao u minskom polju, a zbog jedne smrti Hrvatska ima i presudu na Europskom sudu za ljudska prava.

Podsjetimo, ovog je listopada Republika Hrvatska dobila presudu prema kojoj je odgovorna za smrt šestogodišnje afganistanske djevojčice Madine Hussiny, jer je prilikom postupanja s njenom obitelji  prekršen niz odredbi Europske konvencije o ljudskim pravima, nakon čega hrvatske vlasti nisu provele učinkovitu istragu u tom slučaju.


Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gotovo je s trikovima

Konačno dolazi kraj polupraznim pakiranjima! Biljana Borzan: 'Zrak u vrećicama od čipsa odlazi u povijest'


Više s weba