zabranjeni album

Novi album TRAM-a 11 otkazan što je dovelo do još većeg interesa: 'Mi seciramo društvo, mi smo ti koji ukazuju na pojave'

Image
Foto: RTL Direkt

Diskografska kuća ispričala se svima koji su ostali povrijeđeni i povukla album iz prodaje i pjesme sa svojih digitalnih platformi

28.1.2022. u 23:45/ Lada Marinović

Novi album TRAM 11 koji s unutarnje strane ima potpis Generala Wooa i Targeta, za koju bi godinu mogao vrijediti puno. Ne jer se radi o fantastičnom hip hop ostvarenju, nego zato jer je povučen iz prodaje. Menart mu je time možda zacementirao kultni status, zabranjenog albuma. Pa sada sve zanima čuti tu mržnju prema gejevima, mržnju prema Srbima, i gađenje prema ženama bez djece.

Hip hop je često vulgaran i nasilan.

"Ono što treba shvatiti da TRAM 11 nisu početak nego kraj priče koja kod nas vlada. U domaćem medijskom prostoru postoji toliko govora mržnje, od političara, čitatelja po portalima. Jednostavno se uvukla priča da smo svi gladijatori da čekamo tko će sa sjekirom skinuti glavu", poručio je Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar.

TRAM-ovci su nakon svega, ostali bez svojih dojučerašnjih izdavača i to nakon što je album izašao. Evo gdje su sada.

"Ljudi koji nemaju veze s rap kulturom i s nama, imamo podršku, baš dosta. Na kraju je priča završila u Saboru, mislim da je problem ako ćemo nastaviti s kulturom otkazivanja. Ne mislimo da smo pretjerali. Nismo nikoga pozvali da se ubije, istuće, ili nešto. Mi seciramo društvo, mi smo ti koji ukazuju na pojave. Mi nismo da dajemo rješenja, rap je vrsta glazbe, to je taj stil  ne znam kako objasnit ljudima da je to naš način izražavanja", kazao je General Woo iz TRAM 11.

I tako je TRAM 11 otkazan! Diskografska kuća ispričala se svima koji su ostali povrijeđeni i povukla album iz prodaje i pjesme sa svojih digitalnih platformi.

Kako je otkazivanje dovelo do još većeg interesa pogledajte u prilogu Lade Marinović:

Više s weba

Pročitajte još

Image
TOTALNO LUDILO

FOTO/VIDEO Ovako izgleda kada tisuće studenata pjeva u isti glas: 'Kad je Cesarica svi postaju jedno'

Više s weba