DIO SU VLASTI, ALI IĆI ĆE KONTRA vlade

Novi raskol u vladajućoj koaliciji: 'Učinit ćemo sve kako bismo naštetili Vesni Pusić!'

Image

HSP AS, Vesna Pusić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/AP

Premijer Tihomir Orešković prije nekoliko je dana objavio kako Vlada podržava kandidaturu Vesne Pusić za mjesto glavne tajnice Ujedinjenih naroda

15.4.2016. u 9:44/ Matko Breber

Premijer Tihomir Orešković prije nekoliko je dana objavio kako Vlada podržava kandidaturu Vesne Pusić za mjesto glavne tajnice Ujedinjenih naroda. No, čini se kako se premijer prije ove izjave nije konzultirao sa svim partnerima unutar vladajuće garniture.

Naime, HDZ još uvijek ne želi komentirati ovaj istup prvog čovjeka Vlade, dok se jedna članica Domoljubne koalicije, HSP AS, odlučno distancirala od podrške bivšoj prvoj potpredsjednici Vlade.

"Osoba koja je tijekom rasprave u Hrvatskom saboru 2001. godine izjavila 'Hrvatska vlast vodila je agresorski rat u BIH', ne zaslužuje našu potporu niti za predsjednicu kućnog savjeta, a ne za ovakvu važnu i značajnu dužnost", stoji u priopćenju HSP AS-a.

Glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić za danas je najavio konferenciju za novinare na kojoj će obrazložiti stav stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostali smo šokirani kad je to izjavio, nije bilo nikakvih naznaka u tom pravcu. Na toj press konferenciji bit će i zastupnika Domoljubne koalicije koji nisu iz HSP AS-a, a koji također ne pristaju na podršku Vesni Pusić. Osim toga, inicirat ćemo prikupljanje potpisa zastupnika i uputit ćemo ih u pismu UN-u u kojem ćemo tu instituciju izvijestiti da nije istina da hrvatska Vlada stoji iza Vesne Pusić. Sve ćemo učiniti kako bismo njoj naštetili, kao što ona dugo nanosi štetu Hrvatskoj", rekao je Ćorić za Novi list.

HSP AS će svoju inicijativu pojačati potpisima zastupnika Domoljubne koalicije, a Ćorić tvrdi da već ima potvrde za sedam zastupničkih potpisa, pa i iz Mosta.

Upravo se čita

Image
EUFORIJA DILJEM SVIJETA

VIDEO Od Toronta do New Yorka: Evo kako se pobjeda Vatrenih euforično slavila u Sjevernoj Americi

"Imam pristanak Gorana Dodiga, saborskog zastupnika i predsjednika Hrvatske demokršćanske stranke, zvalo me i niz drugih zastupnika da se žele priključiti inicijativi da sačinimo dopis Vijeću sigurnosti i da ga upozorimo o kakvoj se osobi radi", rekao je Ćorić za Hinu.

Vesna Pusić nema legitimitet, tvrdi Ćorić, njenu je kandidaturu istaknula tehnička Vlada Zorana Milanovića u vrijeme kad je država zbog izbora bila u pravom vakuumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Veliki požar zahvatio Kinu

Više s weba