MAMUTOV ZUB U ILOKU

Novo otkriće u Dolini mamuta. Kuhar otkriva kako je ponovo pronašao gigantski zub

2.8.2022. u 21:15/ Bojan Uranjek

Danas se u središtu malog slavonskom mjesta zanimljive daleke prošlosti i velikih arheoloških, kulturnih i turističkih potencijala gradi i skulptura mamuta

U malom slavonskom mjestu Mohovu kod Iloka pronađen je i četvrti zub mamuta. I prethodna tri su u rukama mladog kuhara Gorana, koji kad nitko službeno neće već punih 10 godina istražuje Dolinu Mamuta. U Dolini mamuta otkrio ga je Goran. Zapravo, zub se otkrio Goranu.

"Vidio sam da se odronio novi komad zemlje i pogledao sam i pronašao sam četvrti zub. Zapravo to je nevjerojatno da gotovo svake četiri godine pronađem novi zub mamuta", kazao je Goran Popović, Mohovo.

I prvi zub pronašao je slučajno, radeći s obitelji u vinogradu. Nije znao što je otkrio. Kada je brat vidio kost odmah je rekao da je to zub mamuta i onda je počela sva ta priča.

Danas se u središtu malog slavonskom mjesta zanimljive daleke prošlosti i velikih arheoloških, kulturnih i turističkih potencijala gradi i skulptura mamuta.
A u Dolini mamuta nisu živjeli samo mamuti. Pronađeni su ovdje i fosilni ostaci bizona, nosoroga, bizona, divljih konja i hijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NAJVAŽNIJE PALENTOLOŠKO OTKRIĆE'

Rudar u Kanadi tražio zlato, a na kraju pronašao mamuticu staru 35.000 godina: 'Nevjerojatno je koliko je očuvana'

Image
'NAJVAŽNIJE PALENTOLOŠKO OTKRIĆE'

Rudar u Kanadi tražio zlato, a na kraju pronašao mamuticu staru 35.000 godina: 'Nevjerojatno je koliko je očuvana'

Zbog toga se Goran nada sustavnom istraživanju ove lokacije kako bi životinje koje su tu živjele prije 20 000 godina sada oživjele selo.

"I upravo preko tih prapovijesnih životinja i ledenog doba oživimo selo tako što ćemo napraviti jedan veliki mega park koji će biti edukativnog i zabavnog sadržaja", poručuje Popović.

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

A do tada s udrugom Dolina mamuta, pokreću radionice i manifestacije te vjeruju da bi im zanimljiva i bogata prošlosti mogla značiti i bolju budućnost.

Više s weba

Pročitajte još

Image
obrat u slučaju 'kokain'

Sakoman priznao da je policija u pravu: 'Sin je izmislio priču radi mame'

Više s weba