je li sve bilo po propisima?

O strašnoj tragediji u staračkom domu očitovalo se i ministarstvo: 'Ne financiramo taj dom'

Image
Foto: Pixsell

Ministrica Vesna Bedeković također će tijekom dana obići mjesto tragedije

11.1.2020. u 13:00/ Vijesti.hr

O strašnom slučaju iz Zagorja, požaru u staračkom domu u kojem je jutros poginulo šest nemoćnih osoba, očitovalo se i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je izrazilo duboko žaljenje zbog tragedije koja se dogodila. 

Na upit RTL-a odgovorili su kako Dom za starije i nemoćne Zelena oaza u Andraševcu nije u njihovoj nadležnosti jer riječ o obiteljskom domu koji sve dozvole dobiva od lokalne samouprave. Inspekcija ministarstva, naime, izlazi na teren samo po dojavi da nešto nije u redu. 

"Navedeni Obiteljski dom u kojem se dogodila tragedija u kojoj je život izgubilo šest osoba zbog čega izražavamo iskrenu sućut i duboko žaljenje upisan je u evidenciju fizičkih osoba koje profesionalno pružaju socijalne usluge, ali Ministarstvo s njima nema sklopljen ugovor o pružanju socijalnih usluga te ne financira taj obiteljski dom", pojasnili su. 

Ministrica Vesna Bedeković također će tijekom dana obići mjesto tragedije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnica doma Zelena oaza je Gabrijela Čičković, a od Krapinsko-zagorske županije dozvolu je dobila prije sedam godina. 

Na internetu se može naći kako je Zelena oaza dom koji se nalazi u idiličnoj prirodi te koji skrbi o pokrentim, polupokretnim, nepokretnim i neurološkim osobama u bizini Zagreba, sa stacionarom u Andraševcu kod Stubičkkih Toplica, Oroslavja, Zaboka, svetišta Marija Bistrica, Krapinsko-zagorska županija.

Upravo se čita

Image
ANALIZA SKY NEWSA

Zašto je toliko žrtava potresa u Siriji i Turskoj? Nekoliko je razloga

"Dom za starije i nemoćne Zelena oaza smješten je u idiličnoj prirodi Andraševca i nudi smještaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Ima medicinsko osoblje koje ulijeva povjerenje i sigurnost, te 24-satni nadzor liječnika". 

Dom ima 20 štićenika, a vlasnica je tražila proširenje kapaciteta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ERIC VELASCO FERRERA

Arhitekt za Danas o urušavanjima nakon potresa: 'Kuće se ruše u doslovno 3-4 sekunde'

Više s weba