što o tome misle osječani?

Obavezna boja: ako želite popiti kavu na osječkoj špici, to ćete moći samo u bež kafićima!

23.4.2016. u 20:33/ Tin Kovačić

Ako želite popiti kavu na osječkoj špici, to ćete moći samo u - bež kafićima. Boja je obavezna, a terase u drugim bojama bit će kažnjene i s 5000 kuna

Ništa ljepše od subotnje kavice u brojnim kafićima uz Dravu na osječkoj promenadi, ali samo na terasama u bež boji. Voditelj jednog od kafića, dobro zna zašto je to tako.

"Mi imamo suncobrane koji su u bež boji, sukladno odluci o komunalnom redu i postavljanju vrtova grada Osijeka i pridržavamo se propisa jer naravno da ne želimo plaćati kaznu", kazao je Ivor Banović, voditelj caffe bara Brooklyn.

Aako suncobrani nisu u bež boji, Ivor bi dobio po džepu. Osječki komunalci na promenadi neće moći naplaćivati kazne za popijeni gutljaj piva, a vjerujte i to se događalo u Osijeku. Oni će ovdje naplaćivati kazne za drugu boju. Kazna za terasu koja nije u bež boji iznosu 5 tisuća kuna. Gradska odredba, prilično je stroga. 

Grad ne sufinancira izgled terase, ugostitelji to rješavaju putem sponzora. Stoga je za mnoge, uniformiranost i jednoobraznost promenade, besmislica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je to bezveze, mislim da bi bilo bolje da su te tende šarenije, bilo bi veselije puno", kazao je Luka iz Osijeka.

Ali ima i onih kojima je bež, omiljena boja. 

Upravo se čita

Image
SRCE VATRENO

Slika koja topi dušu: Pogledajte reakciju Kramarićeve bake nakon što joj je unuk potopio Kanadu

"Dopada mi se tako. Neka odu vidjeti kako je to u Trstu. To je davno riješeno u Trstu gdje su jednoobrazne i mislim da samo na onom preklopnom dijelu može pisati reklama", kažu neki.

No mnogi se pitaju, zašto baš - bež boja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina, malo boje u grad ne bi škodilo, jer uz sve Osijekove probleme, grad je odavno odjeven u sivilo. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Bin Laden dobio nasljednika

Više s weba