S obzirom na koronu

Objavljene detaljne preporuke: Evo kako će izgledati kupanje u moru i bazenima ovo ljeto

14.5.2020. u 14:47/ Ines Švagelj

Na površini od 100 četvornih metara smije se kupati 15 ljudi

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je i preporuke za kupanje u moru i u kopnenim površinskim vodama (rijeke, jezera) te za rad bazena i vodenih parkova. 

Što se tiče preporuka za more, na vidljivome mjestu na ulazu, kao i u samom prostoru na kojem borave posjetitelji, nužno je postaviti informacije o higijenskim postupcima sa smjernicama o pravilnom ponašanju i mjerama zaštite kojih se prisutni moraju pridržavati ili koje vrijede u tom prostoru.

Na površini od 100 četvornih metara smije boraviti 15 osoba. Preporučuje se međusobna fizička udaljenost od 1,5 metra, uključujući i ležaljke. Nakon svakog korištenja gosta ležaljke će se morati dezinficirati. 

Sanitarni čvorovi morat će se čistiti i dezinficirati svaka dva sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više preporuka pročitajte OVDJE.

Preporuke za rad bazena i vodenih parkova

Što se tiče bazenskih kupališta, kao i u moru, u bazenu će smjeti boraviti 15 osoba na 100 četvornih metara. Morat će se poštovati udaljenost od 1,5 metra.

Upravo se čita

Image
ZAGRIJAVANJE ZA BRAZILCE

VIDEO Hrvatski navijači ponovno oduševili koreografijom: Jedan Vatreni je došao do njih

Na svim ulaznim prostorima te u radnim prostorima zaposlenika nužno je postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom.

Image
Preporuke za plažu

Capak: 'Neće se čekati u redu za ulazak u more i neće biti ručnik do ručnika. Potrebna je disciplina'

Image
Preporuke za plažu

Capak: 'Neće se čekati u redu za ulazak u more i neće biti ručnik do ručnika. Potrebna je disciplina'

Treba odvojiti ležaljke na način da se osigura fizička distanca (na bazenu je spasilac ili osoba koja može nadzirati propisane mjere) te dezinficirati ležaljke nekoliko puta dnevno, a obavezno nakon što se određeni gost više ne koristi ležaljkom te prije nego što ju počne koristiti drugi gost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije ulaza na čisti dio bazenskog kupališta (bazen s površinom oko bazena) korisnici se obvezno moraju otuširati i proći kroz predbazen (dezbarijera) za pranje nogu. Voda u predbazenima (dezbarijerama) mora biti hiperklorirana ili obvezno sadržavati dezinfekcijsko sredstvo.

Broj osoba koje u isto vrijeme smiju boraviti u bazenu ovisi o veličini bazena te je prihvatljiv onoliki broj osoba pri kojemu je moguće održavanje fizičke distance. Ako su okolnosti takve da je u bazenu pojačano kretanje i aktivnost, treba razmotriti dodatno smanjenje broja korisnika.

Broj osoba koje istodobno treniraju u bazenu ovisi o veličini bazena te se preporučuje zadovoljavanje kriterija od 7 četvornih metara površine po osobi u otvorenim i zatvorenim bazenima.

Više preporuka pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
U Orahovici

Dvojica poduzetnika djeci s poteškoćama dali novu kuću: 'To je kuća osmijeha, ljubavi i prijateljstva'

Više s weba