glasovi 25 000 ispitanika

Objavljeno tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u sektoru trgovine

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

U istraživanju koje je provedeno tijekom 2021. i 2022. godine sudjelovalo je gotovo 25.000 ispitanika

2.8.2022. u 14:04/ RTL Vijesti

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u sektoru trgovine na veliko i malo, otkrilo je osamnaesto po redu istraživanje koje provodi MojPosao. U istraživanju provedenom tijekom 2021. i 2022. godine sudjelovalo je gotovo 25.000 ispitanika.

Kako bi dobili što bolji pregled i tvrtkama omogućili bolji uvid u konkurenciju, tvrtke su podijeljene prema primarnoj djelatnosti prema NKD klasifikaciji. Obzirom da je zapošljavanje u sezoni još uvijek vruća tema izdvojene su samo one tvrtke kojima je primarna djelatnost G – Trgovina na veliko i malo.

Kada se u obzir uzmu samo ispitanici koji su birali tvrtke iz djelatnosti trgovine na veliko i malo, poredak najpoželjnijih 10 izgleda ovako: na prvom mjestu je dm-drogerie markt koji je dobio gotovo polovicu bodova. Na drugom mjestu je LIDL Hrvatska s 13% bodova te Müller trgovina Zagreb s 9% bodova.

Kada se gleda samo broj ljudi koji je glasao za neku tvrtku, bez obzira na koje mjesto ju je stavio, ispada da bi za dm-drogerie markt radilo 63% ispitanika od onih koji su naveli tvrtku iz djelatnosti trgovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

poslodavci prvog izbora

Foto: Moj posao
Image

poslodavci prvog izbora

Moj posao

Više s weba

Pročitajte još

Image

Veliki požar zahvatio Kinu

Više s weba