UVAŽILI ŽALBU

Obrat u slučaju 'užičko kolo': Poništeno rješenje o isključenju kadetkinje iz policijske akademije

12.8.2021. u 16:31/ RTL.HR

Načelnica Akademije poništila je pedagošku mjeru kojom je djevojka bila isključena iz škole

Slučaj s policijske škole na kojoj kadeti plešu užičko kolo završila je karijeru jedne mlade policajkinje. Ili se tako činilo. Mjera je ipak poništena nakon uložene žalbe.

Podsjetimo, snimka kadeta koji plešu užičko kolo uzrujala je u tolikoj mjeri instituciju Policijske škole "Josip Jović" da je djevojka koja je to snimila izbačena iz iste, a protiv službenika koji su ih trebali nadzirati biti će pokrenut disciplinski postupak.

Načelnica Akademije poništila je pedagošku mjeru kojom je djevojka bila isključena iz škole. 

"...poništava se pedagoška mjera isključenja iz policijske škole Klasa: 602-01/21-07/1. Urbroj 511-01-122-21-52, koju je dana 16. sprnja 2021. godine, izrekla voditeljica Policijske škole "Josip Jović" te se u skladu s člankom 117. stavkom 2. predmet dostavlja na ponovno rješavanje prvostupanjskom tijelu", stoji u rješenju Ravnateljstva Policijske akademije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto:
Image
Image
kolumna ive anića

Kadetkinja Policijske škole je shvatila, kao što će shvatiti i drugi 'plesači' kadeti: Nije stvar u Zakonu - već u kontekstu

Image
kolumna ive anića

Kadetkinja Policijske škole je shvatila, kao što će shvatiti i drugi 'plesači' kadeti: Nije stvar u Zakonu - već u kontekstu

Kako stoji u rješenju - mjera je poništena zbog bitne povrede odredaba postupka koji se sada vraća na ponovno odlučivanje.

Mlada kadetkinja u žalbi je, između ostalog, istaknula kako nije znala da "se radi o Užičkom kolu i da nije imala namjeru povrijediti ničiji ugled niti čast, kao i da objava materijala i interes javnosti ne znači povredu ugleda MUP-a".

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Više s weba

Pročitajte još

Image
OŠTRO PO PREMIJERU

'Plenković pljuje hrvatske građane u francuskim medijima. Dno dna. Nikad ne olajavati svoju zemlju.'

Više s weba