SLUŽBENIK NIJE POSTUPIO PO NAJAVI

Obratilo se i Ministarstvo branitelja: 'Laž je da je Medved napravio skandal, čekao je u redu na granici'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ministarstvo ističe da je Uprava za granicu odgovorila kako je najava zaprimljena i upućena na GP Županja te da voditelj smjene na graničnom prijelazu nije postupio po najavi.

21.6.2022. u 15:11/ Hina

Ministarstvo hrvatskih branitelja (MHB) priopćilo je u srijedu da je potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved 15. svibnja čekao u redu na graničnom prijelaz Županja - Orašje te nije intervenirao, iako je imao pravo na prioritetan prelazak granice.

''Laž je da je ministar Medved napravio skandal navodnim pozivanjem ministra Božinovića i naložio da se policajci s GP Županja disciplinski kazne, Poziv na ovu temu se nije dogodio, niti je ministar tražio bilo kakve sankcije'', priopćilo je Ministarstvo.

MHB je izvijestio kako je zbog saznanja da Medved nije prošao granicu prema standardnoj proceduri uputilo dopis Upravi za granicu Ravnateljstva policije i zatražilo informaciju jesu li zaprimili najavu o putovanju.

Image
OGLASILA SE I POLICIJA

Božinović brani Medveda: 'Nemojmo skromnom čovjeku imputirati nešto što on sigurno nije'

Image
OGLASILA SE I POLICIJA

Božinović brani Medveda: 'Nemojmo skromnom čovjeku imputirati nešto što on sigurno nije'

Ministarstvo ističe da je Uprava za granicu odgovorila kako je najava zaprimljena i upućena na GP Županja te da voditelj smjene na graničnom prijelazu nije postupio po najavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sa svim daljnjim radnjama i provjerama od strane MUP-a i Uprave za granicu, MHB ni ministar Medved nisu bili upoznati niti je navedeno u našoj nadležnosti. Ministar Medved nema osobno osiguranje, nikada nije imao niti tražio bilo kakav povlašteni status, a svojim primjerom pokazuje da nije iznad drugih, što je bio slučaj i prilikom prelaska preko GP Županja'', priopćilo je Ministarstvo.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je ranije u srijedu da ga kolega Tomo Medved nije nazvao niti je tražio sankcioniranje policajca s graničnog prijelaza Županja – Orašje, iako je kao dužnosnik imao prioritetan prijelaz granice.

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

''Istina je da mene kolega Medved nije nazvao, istina je i da se nije žalio na postupanje policije, a kamoli da bi sugerirao neko kažnjavanje'', kazao je Božinović dodajući da je policija radi sebe mora provjeriti sve situacije koje eventualno nisu odrađene kako bi trebale

Božinović je istaknuo kako ne zna je li pokrenut stegovni postupak te da se slučaj istražuje. Naglasio je da je Ministarstvo branitelja pisalo MUP-u, a ne ministar Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su pisali da je Medved sredinom svibnja morao čekati u redu na graničnom prijelazu, kao i ostali prekogranični putnici, premda je njegov prelazak bio unaprijed najavljen pa se očekivalo da će imati tretman kao i ostale štićene osobe i diplomatski predstavnici stranih država koji prelaze granicu bez čekanja.

Medved je opovrgnuo da je zvao Božinovića, kao i da je intervenirao zbog čekanja na granici.

''Uvijek poštujem sve propise i svojim primjerom želim pokazati da je to moguće. Nemam osobno osiguranje i na službena putovanja nerijetko znam i sam voziti'', kazao je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ne daju dirat' u more

Od Pule do Makarske transparentima protiv novog zakona: 'Va vražju mater hote, ne damo naše grote'

Više s weba