poziv upomoć

Očajnički vapaj s Korčule Vladi: 'Vijesti uljepšavaju situaciju, pomozite nam!'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Pomozite nam!, piše u objavi uz koju je stavljen hashtag #helpkorcula, koji se počeo koristiti na društvenim mrežama kako bi se podigla svijest o tome koliki je zapravo razmjer požara na Korčuli'

22.7.2015. u 17:26/ Kristina Trupeljak

Na službenoj Facebook stranici Vlade osvanula je objava Nadice Stanojević iz Korčule koja nije mogla ostati zanemarena te je izazvala veliku pažnju. Prenosimo je u cijelosti:

"Javljam se iz Smokvice na otoku Korčuli! Gore požari u tri općine i otok stalno ostaje bez struje, požari su preveliki, šire se velikom brzinom i dosta cesta je zatvoreno. Ne rade nam telefoni ni internet (osim mobilnog). Poslali su samo dva kanadera koji nisu dovoljni ni samo za jedno mjesto, a gori ih više od pet. Mještani pokušavaju obraniti svoje kuće, jer je premalo profesionalaca došlo u pomoć.

Vijesti uljepšavaju situaciju, a mi svako malo čujemo za novi iznenadni požar koji je buknuo bez razloga. Trudili smo se čuvati masline i lozu koje nas hrane, a sada se brinemo da sljedeće što ćemo čuvati su naše žive glave. Pomozite nam!, piše u objavi uz koju je stavljen hashtag #helpkorcula, koji se počeo koristiti na društvenim mrežama kako bi se podigla svijest o tome koliki je zapravo razmjer požara na Korčuli. 

"Pozdrav Nadice. Jesi li već zvala 112? Sigurni smo da su vatrogasci na terenu svjesni situacije. Požare na Korčuli i Pelješcu danas gasi 6 protupožarnih aviona i helikoptera, koji se izmjenjuju ovisno o situaciji. Na terenu je oko 150 vatrogasaca s 30 vozila i sigurni smo da će dobiti pojačanje ako situacija to zahtijeva. Molimo te da nazoveš 112 ako imaš informacije koje će biti korisne vatrogascima. Čujemo se, slobodno se javi i nama ako budeš trebala neke informacije. Lijepi pozdrav", odgovorili su iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Nikola Vikić-Topić nam se javio iz srca crvene zone, podno Velebita: slijedi nagla promjena vremena koja će zahvatiti veći dio Hrvatske

Više s weba