što nas očekuje

Od ponoći stižu nove mjere, dvije su promjene koje se tiču autoškola i koncerata

Image

Skinuli su maske na tiskovnoj, po prvi put nakon godine i pol

Foto: Davori Višnjić

Sve će se mjere produljiti za još 15 dana uz dvije manje promjene.

15.7.2021. u 9:14/ RTL Vijesti

Danas u pomoć istječu aktualne epidemiološke mjere koje je Stožer propisao do 15. srpnja no sve će se mjere produljiti za još 15 dana uz dvije manje promjene. 

Prva se promjena odnosi na uvođenje covid-potvrda za autoškole, a drugom se definira kakve mjere mogu biti propisane za profesionalne umjetničke izvedbe i programe. Autoškole tako mogu teorijski dio i satove vožnje održavati bez ograničenja, ako polaznici, predavači i instruktori posjeduju EU digitalne covid-potvrde.

Oni s covid-potvrdama moći će uživo slušati teorijski dio, ne samo online, a na satovima vožnje više neće morati nositi maske niti će imati druga epidemiološka ograničenja.

Image
KOLUMNA BOBE ĐUDERIJE

Život u narančastom: Opet nismo bili dobri, opet mjere, opet i opet i opet. Prokleta noćna mora se ponavlja

Image
KOLUMNA BOBE ĐUDERIJE

Život u narančastom: Opet nismo bili dobri, opet mjere, opet i opet i opet. Prokleta noćna mora se ponavlja

Što se profesionalnih umjetničkih izvedba i programa, kinoprojekcija i izložba u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima za te događaje, ako lokalni stožeri ne donesu strože odluke, primjenjuju one koje vrijede na nacionalnoj razini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorsko-goranska županija je uvela covid-potvrde za sva događanja iznad 20 ljudi, a ranije je sve manifestacije na kojima se ne provjeravaju covid-potvrde obustavila Zadarska županija, no ovom će se odlukom Stožera profesionalne umjetničke izvedbe na kojima je prisutno do 100 osoba moći odvijati bez covid-potvrda. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZBOG STAROSTI

Golemi bor srušio se u pulskoj park šumi, ostala je rupa duboka tri metra: 'Nije ni prvi, ni zadnji'

Više s weba