DRESS CODE POLITIČARA

Od trenirke na Pantovčaku do izlizanih tenisica u HNK: Kakvu poruku odijevanjem šalju hrvatski političari?

2.6.2022. u 20:15/ Petra Mlačić

Možda nije loše ponekad se baviti izgledom političara jer barem tada imamo dojam da je to njihov najveći problem

Političari odjećom često šalju poruke pa je danom provedenim u trenirci u uredu na Pantovčaku hrvatski predsjednik dodatno naglasio za njega nebitnost proslave Dana državnosti 30. svibnja.

I to ne bilo kakvom trenirkom, već kupljenom u ulici koja je u cijeloj Hrvatskoj bila sinonim za trgovinu u zagrebačkoj Dubravi!

"Ja sam predsjednik, kao gradonačelnik, ja radim stalno. Bili ste u uredu? U redu jučer da, bio sam. Ali sam bio u trenirci. Iz konjščinske. Mislim fakat je kupljena u Konjščinskoj", rekao je Milanović.

E sad, baš da je kupio trenirku u Konjščinskoj gdje se kupuje isključivo na veliko, nismo sigurni. Ali na Dupcu bi mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što je s time htio reći. Ako već radi 24 sata dnevno onda bi trebao biti primjereno odjeven. Trenirci nije mjesto apsolutno niti u uredu predsjednika niti u Sabornici", objašnjava Martina Pandžić Skoko, predavačica na kolegiju Moda I komunikacija.

Image
STALNO DELA

Milanović o Danu državnosti: 'Pitate me gdje sam bio jučer? U uredu, u trenirci iz Konjščinske'

Image
STALNO DELA

Milanović o Danu državnosti: 'Pitate me gdje sam bio jučer? U uredu, u trenirci iz Konjščinske'

Ako je Ured predsjednika uz Sabor i Banske dvore najvažnija institucija primjerenim odijevanjem, objašnjavaju stručnjaci za protokol, političari iskazuju poštovanje.

Upravo se čita

Image
RTL Danas donosi

Kako dio poslodavaca želi rušiti rad nedjeljom i koji su razlozi onih za neradne nedjelje?

Time što u neformalnijim situacijama voze jet ski u odijelu ili pred novinare dolaze u havajskoj košulji, zapravo ne krše nikakve propise osim dobrog ukusa.

Službeni kodeks odijevanja u Saboru ne postoji, nikada nije donesen iako se na njemu nekoliko puta radilo. Međutim to znači da su saborski zastupnici kao i zaposlenici prepušteni sami sebi da odrede što je odgovarajuće toj instituciji odnosno što je pristojno. Kaoi na nama novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo financija i porezna uprava, primjerice, u članku 14. Imaju odredbu prema kojoj odjeća mora biti standardizirana, veliki dio institucija takvu odluku ima. Kolinda Grabar Kitarović tako je kad je bila u Ministarstvu vanjskih poslova, donijela kodeks odijevanja.

"Ako odbijate nositi nekakvu formalniju odjeću I više zagovarate nekakav neformalan, sportski izgled, onda sigurno tako i provocirate", kaže Martina Pandžić Skoko.

Možda nije loše ponekad se baviti izgledom političara jer barem tada imamo dojam da je to njihov najveći problem.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Bin Laden dobio nasljednika

Više s weba