zbog rasta troškova

Od utorka više od 15 tisuća umirovljenika dobiva jednokratnu novčanu pomoć

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Jednokratna novčana pomoć bit će isplaćena korisnicima koji primaju mirovinu iz inozemstva (uz onu koju su ostvarili u Hrvatskoj) i onima koji spomenutu pomoć nisu dobili u prosincu prošle godine, iako imaju navršenih razdoblja osiguranja u inozemstvu

20.3.2023. u 15:03/ Hina

Jednokratnu novčanu pomoć radi ublažavanja posljedica rasta troškova života od sutra će dobit 15.223 umirovljenika, uključujući one kojima su uz hrvatsku mirovinu isplaćuje i mirovina iz inozemstva, priopćio je u ponedjeljak Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Jednokratna novčana pomoć bit će isplaćena korisnicima koji primaju mirovinu iz inozemstva (uz onu koju su ostvarili u Hrvatskoj) i onima koji spomenutu pomoć nisu dobili u prosincu prošle godine, iako imaju navršenih razdoblja osiguranja u inozemstvu.

Za isplatu jednokratne novčane pomoći u ožujku izdvojeno je 1,447.729 eura iz državnog proračuna.

Image
prve reakcije

Umirovljenici od Vlade traže trajnu pomoć. Od jednokratne će otići na groblje, platiti lijekove...

Image
prve reakcije

Umirovljenici od Vlade traže trajnu pomoć. Od jednokratne će otići na groblje, platiti lijekove...

Osim njih, pomoć radi ublažavanja posljedica inflacije dobit će umirovljenici koji su do kraja prošle godine ostvarili pravo na hrvatsku mirovinu.

Navedeni korisnici bili su obvezni do 28. veljače HZMO-u dostaviti dokaz o neto iznosu mirovine za prosinac 2022. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja ili izjavu da ne primaju inozemnu mirovinu (u slučaju korisnika koji su u prethodnoj godini ostvarili hrvatsku mirovinu).

Više s weba

Pročitajte još

Image
SVE SKUPLJE

Opet poskupljuju cigarete! Od petka će pušači morati posegnuti dublje u džep. Evo kojim markama raste cijena

Više s weba